ATLETISME

Adrián Sedano venç al Congost en una matinal poc participada

El jove llançador de martell l’Avinent Manresa ha destacar aquest diumenge en el Memorial Julio Álvarez 

Adrián Sedano s'ha imposat en la prova de martell

Adrián Sedano s'ha imposat en la prova de martell / JORDI BIEL

Redacció

L’estadi del Congost ha acollit avui la catorzena edició del Memorial Julio Álvarez amb la presència de llançadors de diferents clubs del país, principalment de l’amfitrió Avinent Manresa. Les plusmarques personals de Sergi Cabezón i Biel Díaz, l’intent de mínima europea d’Adrián Sedano i l’admirable participació d’atletes veterans com Joan Busquets, una institució de l’atletisme local, han estat els principals focus d’interès d’una matinal que ha tingut la dissort de coincidir en el mateix cap de setmana amb altres proves, fet que li ha restat participació.

El jove llançador de Sant Joan de Vilatorrada Adrián Sedano, vigent campió català de la disciplina, ostenta una millor marca personal en la prova de martell de 6 kg de 63 metres i 19 centímetres, encara per sota dels 69 metres que es requereixen per participar en els Europeus sub-20 que tindran lloc el proper mes d’agost a Jerusalem. El Memorial era una oportunitat per Sedano, que s'ha imposat amb 61.53, molt per davant dels 47.50 de Jordi Pizarro, de l’AA Catalunya, però ha quedat lluny de la marca cobejada.

L’atleta de l’Avinent tindrà una nova oportunitat en el Campionat d’Espanya de la categoria que se celebrarà a Sòria aquest proper cap de setmana. Tot i la distància que encara separa la realitat i l’objectiu, hi ha confiança en assolir un registre que l’apropi al torneig continental.

Del club amfitrió també han destacat les millors marques dels joves Sergi Cabezon i Biel Díaz en la prova de disc. El primer ha fet un millor llançament amb l’artefecte de 2 kg de 40.52. Biel Díaz, per la seva part, ha arribat a 33.09, i entremig d’ambdós ha estat rellevant també el concurs del seu company de club Sergi García, amb un millor intent de 36.68.

El mateix Cabezón ha guanyat en pes amb 13.98. En categoria femenina, Mar Santanach ha enviat el martell de 3 kg a 52.42, mentre que Irene Mateo ha llançat el de 4 kg a 42.78.

La cita atlètica del Congost ha tingut la presència de nombrosos atletes veterans, molts dels quals havien conegut Julio Álvarez com a companys d’entrenaments i rivals a la pista. En aquest sentit, ha estat digne de menció el concurs de Joan Busquets, que amb 89 anys ha enviat el martell a 17 metres i 64 centímetres. Destacable també el concurs de Josep Agustí Camats (CA Igualada) en pes (9.89).