Chima Moneke apunta a Vitòria

El nigerià que va triomfar al Baxi Manresa queda lliure del Mònaco i podria estar a punt de firmar amb el Baskonia i tornar a la Lliga ACB

Chima Moneke, amb el trofeu que el va acreditar com l'MVP del mes d'abril a la Champions 2021-22

Chima Moneke, amb el trofeu que el va acreditar com l'MVP del mes d'abril a la Champions 2021-22 / ARXIU/BAXI MANRESA

Redacció

Els seguidors del Baxi Manresa tindran l'oportunitat de tornar a aplaudir Chima Moneke si s'acaba concretant el fitxatge pel Baskonia de la Lliga ACB. L'ala-pivot nigerià de 27 anys i 1.98 queda lliure del Mònaco, on va jugar la segona part de la temporada passada i tot apunta que està enllestint els darrers detalls per incorporar-se a un dels clubs poderosos de la competició espanyola.

Moneke va ser un dels baluards del gran Baxi Manresa del curs 2021-22, que va disputar els play-off de la Lliga Endesa, la fase final de la Copa del Rei i va arribar a la final de la Champions Basketball League. Convertit en un dels jugadors més carismàtics que han passat pel Nou Congost en els darrers anys, Moneke va ser un dels nombrosos actius de l'equip de Pedro Martínez que van marxar a provar sort en projectes de més volada, i l'africà es va incorporar als Sacramento Kings de la NBA. Allí, però, només va jugar en dos partits i a principis de 2023 va ser tallat pel conjunt californià.

Chima Moneke va tornar al bàsquet europeu en les files d'un equip d'Eurolliga com l'AS Mònaco, on va fer unes mitjanes de 10.0 punts i 4.1 rebots a la lliga francesa i de 3.9 punts i 3.1 rebots a la màxima competició continental. El conjunt del principat monegasc va arribar fins la Final Four, on va perdre en semifinals amb l'Olympiakos i va guanyar el Barça en la lluita pel tercer lloc. El seu gran èxit va ser la conquesta de la competició francesa per primer cop a la història, derrotant en el play-off final el Boulogne Metropolitans, de Victor Wembanyama, número 1 del draft de la NBA, per 3-0.

Chima Moneke, just darrer del príncep Albert de Mònaco, en la recepció pel títol de lliga

Chima Moneke, just darrer del príncep Albert de Mònaco, en la recepció pel títol de lliga / DIRECTION DE COMMUNICATION/MANUEL VITALI

El Baskonia ha incorporat fins el moment el base italià Nico Mannon, l'aler grec Nikolaos Rogkavopoulos i el pivot senegalès Khalifa Diop.