BÀSQUET

Dani Pérez i Guillem Jou jugaran el Catalunya-Argentina al Nou Congost

El partit del centenari de la Federació Catalana portarà el dia 25 a Manresa el conjunt de Pablo Prigioni que està preparant el Preolímpic

En la llista catalana hi figuren jugadors com Pau Ribas, Pierre Oriola i Ricky Rubio

Les entrades ja són a la venda amb preus d'entre 10 i 25 euros per a una vetllada que es vol que sigui una festa del bàsquet català

Pierre Oriola, Ferran Aril (president de la Federació Catalana), l'alcalde Marc Aloy i Salva Maldonado

Pierre Oriola, Ferran Aril (president de la Federació Catalana), l'alcalde Marc Aloy i Salva Maldonado / MIREIA ARSO

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

Manresa serà la gran capital del bàsquet català el proper dimarts, 25 de juliol, per diferents motius: el Nou Congost serà l'escenari del partit masculí amistós del centenari de la Federació Catalana de Bàsquet entre Catalunya i Argentina -que s'està preparant per afrontar el preolímpic un cop ha quedat fora del Mundial que començarà a finals d'agost-; Salva Maldonado, el tècnic del TDK campió de la Copa del Rei del 1996 i nou ajudant de Pedro Martínez a la banqueta del Baxi Manresa, ocuparà el càrrec de seleccionador; i dos dels jugadors més carismàtics de l'equip de la capital bagenca, Guillem Jou i Dani Pérez, formen part d'una plantilla en que també hi seran Pierre Oriol, Pau Ribas i, si no hi ha cap contratemps de darrera hora, Ricky Rubio, encara als Cleveland Cavaliers de la NBA, entre altres.

CATALUNYA

Pau Ribas (Joventut)

José Nogués (Ourense)

Èric Vila (Girona)

Eduard Gatell (Alacant)

Xavi Rabaseda (Bilbao)

Joel Parra (FC Barcelona)

Guillem Jou (Baxi Manresa)

Miquel Salvó (Gran Canària)

Lluís Costa (Granada)

Pierre Oriola (AEK Athens)

Dani Pérez (Baxi Manresa)

Ricky Rubio (Cleveland Cavaliers)

Entrenador: Salva Maldonado.

"Aquesta selecció podria lluitar per quedar entre les vuit millors d'Europa", ha afirmat aquest migdia Maldonado en la presentació d'un duel per al qual hi ha entrades a la venda a la pàgina web basquetcatala.koobin.com, amb preus que van entre els 10 i els 25 euros (8 i 20 euros per als federats). El seleccionador català no ha amagat que fer una convocatòria en aquestes dates, en que hi ha jugadors que són de vacances, no és fàcil, però tot i això "el nivell de l'equip és molt alt", amb jugadors d'ACB i LEB i, si els Cavaliers no hi diuen el contrari, la cirereta de Ricky Rubio.

Al davant hi haurà una Argentina picada en l'orgull perquè s'ha quedat fora del Mundial que es jugarà del 25 d'agost al 10 de setembre a les Filipines, el Japó i Indonèsia. En un parlament enregistrat, el seleccionador Pablo Prigioni ha comentat que "tenim moltes ganes de jugar contra Catalunya, els amistosos són importants per veure si la preparació que estàs fent va per bon camí".

L'albiceleste és aquests dies a La Nucía (Alacant) preparant el Torneig Preolímpic del qual en serà amfitriona el proper mes d'agost, amb Cuba, Panamà i Bahamas com a rivals. Després de l'absència mundialista, el conjunt sudamericà no es vol quedar fora també dels Jocs de París i per això està preparant a consciència les competicions que li han d'atorgar un bitllet per competir a la capital francesa.

En la concentració que porta a terme a la localitat alacantina, i en la qual també hi participa el madridista Gabi Deck, recuperant-se de la lesió de genoll que va patir en l'eliminatòria d'Eurolliga contra el Partizán, Prigioni té a les seves mans una plantilla amb noms destacats com Campazzo, Delfino i Vildoza, i que viu "un moment de transició". Després del matx contra Catalunya, l'equip jugarà dos amistosos a La Nucía amb rivals encara per determinar i, abans de tornar a Argentina, viatjarà a Praga per enfrontar-se a Txèquia i Letònia.

ARGENTINA

Facundo Campazzo (Estrella Roja de Belgrad)

Carlos Delfino (Pesaro)

Patricio Garino (Bàsquet Girona)

Tomás Chapero (Algesiras)

Gonzalo Bressan (València)

Santiago Trouet (San Diego University)

Francisco Caffaro (Santa Clara University)

Maximo Fjellerup (Girona)

Nicolás Brussino (Gran Canària)

Luca Vildoza (Estrella Roja de Belgrad)

Juan Francisco Fernández (Fuenlabrada)

Gonzalo Corbalán (San Pablo Burgos)

Lee Aaliya (Gimnasia La Plata)

Juan Ignacio Marcos (Lleida)

Lucio Redivo (Cividale)

Entrenador: Pablo Prigioni.

El darrer partit internacional de Catalunya en territori català es va celebrar el 30 de juny del 2005 a Badalona amb Cuba de rival i victòria local per 101-70. El 2010, l'equip va disputar la 3a Copa de les Nacions, a Galícia, guanyant Euskadi en semifinals per 76-72 i a Lituània a la final per 78-67.