Arrencada amb cinquens i setzens llocs a la Baja

Roma i Haro en cotxes, Betriu copilotant en buguis i Vilà en quads se situen a les portes del podi quan falten les dues etapes més complicades de cara a dissabte

Dani Vilà ha tingut alguns problemes en l'etapa de la tarda i és cinquè

Dani Vilà ha tingut alguns problemes en l'etapa de la tarda i és cinquè / Baja Aragón

Jordi Agut

Jordi Agut

L'arrencada de la Baja Aragó ha tingut, com sol ser habitual, llums i ombres entre la nostra representació, però dos números s'hi han repetit: el 5 i el 16. El primer, per tres cinquens llocs, que deixen tres dels nostres representants amb opcions de podi de cara a una segona jornada més dura quant a terreny i quilometratge.

Així, l'esperat debut de Nani Roma i d'Àlex Haro amb el Ford Ranger ha sortit força bé, en una jornada amb sorpreses, amb domini de Toyota i Mini i amb uns Audi que no han acabat de donar la talla. El tàndem osonenco-odenenc és cinquè de la general, després d'un vuitè lloc en la curta pròleg i un sisè en la jornada llarga de la tarda. De fet, només són a 1.21 de la tercera posició, en un seguit de llocs inicials ocupats per gent a qui s'esperava poc.

Sí que és cert que el vigent campió del Dakar, Nàsser al Attiyah, només és a 21 segons del sorprenent líder, el seu company d'escuderia, el brasiler Lucas Moraes. Però el tercer i quart llocs del portuguès Ferreira i del lituà Zala no eren previstos i Roma es troba en bon lloc per avançar-los. Els Audi, en canvi, no han fet un bon dia, amb un setè lloc de Peterhansel, a més de set minuts del lideratge, i un desè i un onzè de Sainz i Ekström, a més de vuit.

El dia tampoc no ha estat positiu per a Isidre Esteve, setzè de la general a més d'onze minuts, en una segona etapa en què també ha punxat un dels favorits, el saudita Al Rajhi.

Classificacions de divendres

Classificacions de divendres / Baja Aragó

Diferències curtes

El fet que hi hagués un pròleg en les dues etapes d'ahir fa que les distàncies entre els primers encara no siguin insalvables. Per això, el capelladí Dani Vilà encara pot aspirar a ser a dalt, malgrat que és a nou minuts del podi. Això que el pròleg ha estat positiu, amb una segona posició, però després ha perdut més de deu minuts en l'etapa llarga i això el llastarà, segurament, força per a dissabte.

Més recuperable semblen els dos minuts i mig de dèficit respecte del podi que tenen Edu Pons i el nargonès Jaume Betriu en els buguis de la categoria T4. En l'estrena han estat força regulars i, malgrat que són a gairebé vuit minuts del líder, han de tenir esperances.

En motos, el pilot de Guardiola de Berguedà Marc Calmet ha anat de menys a més, després d'un 37è lloc en l'arrencada, que no ha pagat en forma de gaire temps, ha estat setzè en l'etapa llarga i ocupa aquest mateix lloc en la general.

La mala notícia arribava en camions, ja que el Mercedes d'Àlex Aguirregaviria, Francesc Salisi i Marta Oliveras encara no havia passat pel tercer punt de pas quan ja havien acabat vuit dels deu pilots que quedaven en ruta i tot feia pensar en un possible abandonament.

Dissabte, doble etapa, entre Bañón i Celadas, primer, i entre Monreal i Gea, després, per determinar els guanyadors finals d'una edició que el mateix Nani Roma ha definit com la millor de la història.