ENTREVISTA | Guillem Jou Aler del Baxi i de la selecció catalana de basquetbol

Guillem Jou, aler del Baxi i de la selecció catalana de basquetbol: «El Congost dona energia només d’entrar, hi haurà un gran ambient»

El de Llagostera debutarà amb la selecció catalana «al millor lloc que ho podria fer, al Nou Congost»

Guillem Jou a l’entrenament que va fer ahir la selecció | EDUARD VEGA

Guillem Jou a l’entrenament que va fer ahir la selecció | EDUARD VEGA / Marc Llohis. Manresa

El capità del Baxi, Guillem Jou, torna abans d’hora al Nou Congost amb «il·lusió» per jugar «un partit especial i pensat perquè la gent s’ho passi bé».

Creu que un partit contra un rival d’entitat com és la selecció argentina pot significar un punt d’inflexió per veure més partits de la selecció catalana?

Espero que sí. És molt important perquè el bàsquet català té molta qualitat tant en categories inferiors com en el màxim nivell competitiu. Espero que cada estiu o en períodes no tan llargs es pugui anar repetint.

Com espera que els rebi el Nou Congost?

No estarà tan vermell com sempre, però estarà dins el partit, n’estic segur. És un pavelló que et dona energia només en creuar la porta. Hi haurà gent molt diversa que vindrà a veure grans jugadors, i això farà que hi hagi molt bona atmosfera.

Com encara el partit des d’un punt de vista individual?

Sense cap objectiu com a tal. És un partit sense la pressió habitual d’haver de competir. Estic segur que serà un gran partit de bàsquet, i estic segur que ho gaudirem tots els jugadors.

Una bona manera de preparar la temporada vinent...

Exactament, també ens anirà bé des d’aquest punt de vista. Encara ens queden un parell de setmanes per començar la pretemporada, però el partit va bé per provar-te i veure com estàs físicament.