A Catalunya se li fan curts els quaranta minuts de matx

El combinat català, amb Guillem Jou i Dani Pérez, es refà d’un mal inici i competeix fins al darrer minut amb l’Argentina de Facundo Campazzo

Els dos equips van posar plegats per a la fotografia de grup del partit | FCBQ

Els dos equips van posar plegats per a la fotografia de grup del partit | FCBQ / Marc Llohis. Manresa

La selecció catalana de bàsquet va caure al Nou Congost per un ajustat 88-94 davant d’una Argentina més rodada i amb ritme competitiu. Als jugadors catalans, dirigits per Pedro Martínez, els van mancar entrenaments plegats per a gaudir de la complicitat necessària per saber on anirà cada company, en el moment precís.

Dani Pérez va ser el màxim assistent català | OSCAR BAYONA

Dani Pérez va ser el màxim assistent català | OSCAR BAYONA / Marc Llohis. Manresa

El duel va començar amb una Catalunya desenfrenada i intensa, que gràcies a bones accions entre antics companys, Ribas i Oriola, encadenaven un parcial de 6-0. Els argentins van contestar amb rapidesa, i Lucio Redivo va clavar el seu primer triple de la nit. La connexió Oriola-Ribas continuava sorgint efecte, i l’interior de Tàrrega es va carregar el pes ofensiu de l’equip anotant 8 punts en els primers 10 minuts de partit. La falta de rodatge catalana va significar moltes pèrdues, que facilitaven transicions ràpides i punts fàcils pel conjunt de Pablo Prigioni, que ja estavaper davant a l’electrònic del Congost. Tot i la tendència, una gran assistència per darrera l’esquena de Dani Pérez que va culminar Eduard Gatell, van deixar anar un «oohh» entre el públic que omplia el pavelló manresà.

Ja al segon període, el conjunt argentí continuava fent molt mal mitjançant les transicions ràpides, i Catalunya insistia amb intentar anotar des de sota el cèrcol. Gairebé cinc minuts van passar, fins que Ferran Bassas va clavar un triple que trencava la mala ratxa catalana. En aquest període, a més, Pedro Martínez va optar per a posar dos bases a pista. Una alternativa que va donar més rapidesa al joc català. Malgrat això, el conjunt dirigit per Pedro Martínez sobrevivia a base de triples de Lluís Costa, Pérez i Èric Vila, però els argentins estaven passant per sobre de la selecció.

A la represa, l’entesa entre els jugadors catalans va augmentar, i de la mateixa manera ho van fer les bones accions en atac. El combinat català seguia depenent del triple, però era capaç d’encadenar bones accions ofensives, que complementades amb una defensa seriosa, retallaven l’avantatge argentí a 11 punts. Ni la màgia de Campazzo ni el canell de Redivo van aturar l’empenta catalana, però les errades des dels 4,60 i la gestió final dels argentins els continuaven donant un escàs marge. Un triple de Costa acostava els catalans a 3 quan faltava vint segons pel final, però Redivo va penalitzar una badada de la defensa catalana per sentenciar l’amistós.