Bronze en disc per a l'olesana Daniela Fernández de Haro en els estatals d'atletisme

La llançadora del València obté el seu primer metall a nivell absolut i Eloi Santafé, del CA Igualada, torna a quedar a una passa del tercer lloc en decatló

Daniela Fernández, a l'esquerra, amb June Kintana, la campiona (centre) i Andrea Alarcón (dreta)

Daniela Fernández, a l'esquerra, amb June Kintana, la campiona (centre) i Andrea Alarcón (dreta) / RFEA

Jordi Agut

Jordi Agut

La jove i prometedora llançadora olesana del València Atletismo Daniela Fernández de Haro ha sumat aquest dissabte la primera de, presumiblement, les moltes medalles que podrà acumular en la seva carrera en els estatals d'atletisme. De fet, ha estat quarta en el concurs que s'ha disputat a Torrent, però el fet que el campionat fos obert i guanyés la cubana Silinda Odeisi Morales, li ha permès accedir al podi.

Fernández ha fet un tercer llançament de 50,06 metres, 106 centímetres més que la seva perseguidora i companya de club Natalia Sainz i 37 menys que la segona classificada, la també catalana Andrea Alarcón, de l'AA Catalunya. La victòria ha estat per a June Kintana, del Grupoempleo Pamplona (53.88). L'olesana arribava després de fer un doblet d'ors en disc i pes en els estatals sub-20 que es van fer la setmana passada a Sòria i a deu dies de competir a Jerusalem en els europeus de la seva categoria d'edat, només en la primera prova, la seva favorita. A Torrent, després de fer el seu millor llançament ha encadenat tres nuls, però no li ha impedit aconseguir el premi.

Fernández encara no ha conclòs la seva participació en aquests estatals. Aquest diumenge a la tarda també competirà en la prova de pes, en la qual també hi ha la valenciana de l'Avinent Manresa Ainhoa Martínez. En aquesta competició, la medalla ja és més lluny. Però caldrà afrontar-la per si de cas.

Un altre cop al pal

Qui encadena medalles de xocolata l'una darrere de l'altra és el decatleta de Valldoreix Eloi Santafé, que s'ha hagut de tornar a conformar amb el quart lloc en la combinada de l'estatal d'enguany. Exactament igual que fa dotze mesos a Nerja. De res li ha servit guanyar tres de les quatre curses (100 metres, amb rècord dels campionats, 400 i 110 tanques) i ser tercer, enganxat amb els favorits, en el 1.500 final. Li han faltat 100 punts per atrapar David Abrines, de l'Atletismo Albacete, que ha patit moltíssim en la cursa final, en què ha entrat més de mig minut més tard que l'"igualadí". El resultat definitiu, 7.533 a 7.433 punts.

Santafé, però, ha tingut el taló d'Aquil·les en els llançaments, sobretot en el pes i la javelina, penúltima prova, i en el salt d'alçada de dissabte. Encara és un atleta en categoria promesa i haurà de millorar per fer el pas que li falta i obtenir una medalla que ja mereix del tot.

El decatló ha estat molt emocionant i s'ha decidit en els últims metres. Bruno Comín, atleta sense club, arribava als 1.500 amb només 20 punts d'avantatge sobre Jorge Dávila, del Playas qui, a més, ha comptat amb una llebre, el seu company Iván Vidal. Però Comín s'ha enganxat com una paparra a un rival que li havia de treure tres segons per guanyar i només li ha cedit 15 centèsimes. Ha vençut per 19 punts, 7.979 a 7.960.

Bones perspectives

Pel que fa a la resta de representació de casa nostra en la jornada de dissabte, les principals opcions han donat un bon rendiment. Laura Bou, de l'Avinent, s'ha classificat per a la final dels 400 metres en derrota una altra internacional, Carmen Avilés, en la seva semifinal. La vallesana ha aconseguit un registre de 53.57, més de mig segon millor que la corredora del Playas.

Aquest diumenge sortirà pel carrer 3, amb l'autora de la millor marca de les semifinals, Laura Bueno, a davant, però notant l'alè per darrere de dues favorites com Aauri Bokesa i Berta Segura que, sorprenentment, aniran pels carrers interiors. A part de les medalles, Bou també es juga ser convocada amb l'equip de 4x400 metres per als mundials de Budapest.

Gran actuació també de la bagenca de l'Avinent Emília del Hoyo en la segona sèrie dels 100 metres tanques. Ha guanyat la cursa i ha aconseguit la millor marca de la temporada amb 13.62. Aquest diumenge a la tarda, a les 18.51, disputarà la segona semifinal per un carrer central amb la intenció d'arribar a la final d'una hora i mitja més tard.

Per acabar l'actuació de dissabte, la mala notícia ha estat l'actuació de Nerea Pérez en la final de perxa. Ha comès tres nuls en els 3,67 metres i no ha qualificat, ni ha pogut sumar punts per a l'equip en la classificació per conjunts del campionat.

De cara a diumenge, les millors opcions són aquest matí, amb la manresana Ona Bonet, tercera millor marca en salt d'alçada abans dels campionats, i amb Èrika Sellart, lleidatana també de l'Avinent, cinquena en javelina. També han de participar l'igualadí Eduard Fàbregas, de l'Intec-Zoiti, en alçada i el navarclí de l'Unicaja Jaén Jordi Sánchez en javelina.