El CE Manresa haurà de vèncer el FC Cerdanyola per jugar la final del Torneig d'Històrics

El conjunt vallesà es va imposar als seus dos oponents en el grup 2n i dirimirà la primera semifinal del prestigiós trofeu amb els bagencs

Boris Garrós va segellar la segona victòria del FC Cerdanyola

Boris Garrós va segellar la segona victòria del FC Cerdanyola / XAVIER GALIANA/TORNEIG D'HISTÒRICS

El Centre d’Esports Manresa i el FC Cerdanyola, dues de les formacions del país que militen a la Segona Divisió RFEF, protagonitzaran, dissabte, a partir de les 19 hores (Esport3), la primera semifinal de la XXXVII edició del Torneig d’Històrics. El conjunt entrenat per Óliver Ballabriga va vèncer, ahir, els seus dos oponents al grup 2n del prestigiós trofeu, la UE Sants (Lliga Elit) i el CE l’Hospitalet (Tercera Divisió) i, en conseqüència, va esdevenir el desafiament que hauran de superar els blanc-i-vermells si volen accedir, per segona edició consecutiva, a la final del Torneig d’Històrics.

El primer enfrontament del segon triangular va enfrontar el CE l’Hospitalet i la UE Sants. Els riberencs van generar sis ocasions de gol, però van ser incapaços de materialitzar-ne cap i el matx va finalitzar amb l’inicial empat sense gols. El porter santsenc Íker Camacho va blocar els serveis de falta executats per Sergi Torres (min 37) i Ton Alcover (min 44). Un defensa de la UE Sants va impedir sobre la mateixa línia de gol que la intencionada rematada de cap d’Óscar Gómez esdevingués gol (min 25) i Sehou Sarr va malbaratar dos xuts armats a boca de canó (minuts 39 i 40). El CE l’Hopitalet es va imposar a la tanda de penals (3 a 1), el quart factor de desempat en cas d’empat final a punts entre dos equips.

Així doncs, els barcelonins van ser l’oponent del FC Cerdanyola en el segon duel jugat al Nou Sardenya. La UE Sants va oferir una tenaç resistència al conjunt vallesà, però dues grans accions de Guillem Bonet van sentenciar el guanyador de la confrontació (0 a 2). Primer, va assistir Adri Díaz (min 35) i, tres minuts després, va superar el porter Carles Segura amb una gardela indeturable.

Tal com va ocórrer en la jornada inaugural, el FC Cerdanyola, la formació més potent del grup, en tenia prou amb unes taules en el tercer partit per classificar-se per a la fase de semifinals. La rematada creuada del davanter del CE l’Hospitalet Sanku Jabbie va sortir fregant el pal (min 4) i Carlos Martínez va replicar amb una canonada que va conjurar Adrià Aliaga (min 13). El porter del FC Cerdanyola Álex Sánchez va aturar la rematada a boca de canó de Guillem Pardo (min 33) i va refusar a córner el xut de Joel Lasso després d’una gran jugada individual de l’exjugador del CD Ebro. Ja en el temps de recuperació (min 50), el veterà davanter Boris Garrós (35 anys) va determinar la victòria del FC Cerdanyola (1 a 0).