El CE Manresa segella la classificació per jugar la segona final consecutiva del Trofeu d'Històrics

El conjunt blanc-i-vermell va oferir una competitiva versió contra el FC Cerdanyola en la primera semifinal del prestigiós trofeu i, després de signar unes merescudes taules, va accedir a la final en protagonitzar una tanda de penals impol·luta

Noah va culminar aquesta penetració materialitzant el primer gol del CE Manresa a la semifinal disputada al Nou Sardenya

Noah va culminar aquesta penetració materialitzant el primer gol del CE Manresa a la semifinal disputada al Nou Sardenya / XAVIER GALIANA/TORNEIG D'HISTÒRICS

Tercera participació i segona presència a la final del Torneig d’Històrics del Centre d’Esports Manresa. El conjunt blanc-i-vermell, malgrat trobar-se immers en ple procés de construcció de la nova plantilla, va oferir una prometedora imatge contra el FC Cerdanyola, una formació de la seva mateixa categoria, a la primera semifinal del trofeu. Els manresans van neutralitzar els dos avantatges adquirits pels vallesans, van certificar unes justes taules (2 a 2) i van segellar la classificació per a la gran final en una tanda de penals en la qual els cinc llançadors bagencs (Marc Martínez, Antonio Bioque, Dani Reina, Yeray Izquierdo i Álex Pachón) van exhibir serenor i precisió (5 a 3). L’estiu passat, un afortunat gol de l’extrem esquerre del Terrassa FC Jordi Cano quan passaven 47 segons del temps reglamentari del segon període del duel decisiu va esvair, de sobte, el somni de conquerir, per primera vegada, el prestigiós torneig. Ahir, però, el CE Manresa es va guanyar a pols tenir una segona oportunitat, avui, a partir de les 18 hores (Esport3).

Tal com havia assenyalat, el tècnic blanc-i-vermell, Xavi Corominas, va cercar l’equilibri entre bastir un onze inicial competitiu i evitar que els futbolistes que van jugar més minuts a Reus, dijous, en partit corresponent a la primera ronda de la Copa Catalunya, haguessin de fer un sobreesforç físic contraproduent. Així doncs, cap dels cinc jugadors que 43 hores abans van completar el partit a la capital del Baix Camp (Yeray Izquierdo, Àlex Iglesias, Álex Sánchez, Tom Diawara i Javi López) va ser titular al Nou Sardeya. En contraposició, el barceloní va donar la possibilitat de mostrar tot el seu potencial a tres dels quatre futbolistes que té a prova (Antonio Bioque, Carlos Olmo i Aleix Díaz).

Els bagencs van assumir la iniciativa ofensiva en el tram inicial de l’enfrontament. Omar Ouhdadi va protagonitzar una remarcable acció individual com a extrem esquerre que va culminar amb una precisa centrada al segon pal envers Nil Garrido. El xut ras del mig centre navarclí va sortir a un metre de la base del pal esquerre de la porteria vallesana (min 2). No en va, el destre Omar Ouhdadi va ser la principal referència ofensiva del CE Manresa en aquesta fase del partit i una passada seva va habilitar Aleix Díaz per armar una perillosa rematada creuada (min 6).

Així doncs, el conjunt blanc-i-vermell va generar una ocasió de gol i sis accions de perill en els primers dotze minuts de joc, però la primera aproximació del FC Cerdanyola va obligar Héctor Hurtado a lluir-se. Joel Castillo va aprofitar una assistència de Jordi Aláez per penetrar per la dreta i el porter martorellenc va haver de neutralitzar el seu enverinat xut ras i creuat (min 14).

Els vallesans van aconseguir equilibrar el duel a partir del minut 20 i van adquirir un inesperat avantatge a l’electrònic arran d’una jugada a pilota aturada (min 24). Jordi Aláez va servir una falta lateral des de la posició d’interior esquerre. La trajectòria de la pilota es va enverinar i Héctor Hurtado va impedir el gol en primera instància, però el seu refús va topar al travesser i va habilitar el central Óscar Arroyo per avançar el seu equip amb una rematada de cap a boca de canó (0 a 1).

Alpha Bagayoko va mostrar la seva verticalitat i dinamisme jugant com a extrem per la dreta de l'atac blanc-i-vermell

Alpha Bagayoko va mostrar la seva verticalitat i dinamisme jugant com a extrem per la dreta de l'atac blanc-i-vermell / XAVIER GALIANA/TORNEIG D'HISTÒRICS

El CE Manresa va necessitar uns minuts per assimilar la situació i reprendre la seva ofensiva inicial. L’incisiu Alpha Bagayoko va liderar la reacció dels bagencs i una jugada iniciada per l’extrem va impel·lir Noah a penetrar fins a la línia de fons per la dreta de l’atac, eludir amb mestria la sortida del porter Lluís Andreu i neutralitzar l’avantatge adquirit per l’oponent (min 40).

El golejador Noah Baffoe arma la rematada que va esdevenir el primer gol del CE Manresa

El golejador Noah Baffoe arma la rematada que va esdevenir el primer gol del CE Manresa / XAVIER GALIANA/TORNEIG D'HISTÒRICS

L’equilibri va presidir el joc a l’inici de la represa i les úniques jugades remarcables dels primers quinze minuts del segon període van ser les centrades d’Alpha Bagayoko. Aleshores, Xavi Corominas va fer quatre substitucions (min 61). La presència sobre el terreny de jo de Yeray Izquierdo, Marc Martínez, Enric Baquero i Tom Diawara evidenciava l’ambició del tècnic barceloní.

Una canonada des de la frontal de l’àrea de penal per Javi López va sortir fregant el travesser (min 71). Tres minuts i escaig després, un altre servei de falta lateral favorable al FC Cerdanyola va propiciar el segon gol dels vallesans (1 a 2), obra de Boris Garrós. Els blanc-i-vermells no es van destarotar, van prémer l’accelerador ofensiu i una intencionada centrada del debutant Enric Baquero des de la posició d’extrem esquerre va permetre Carlos Olmo restablir les taules amb una rematada de cap (min 79). Lluís Andreu va aturar l’enverinat xut ras d’Enric Baquero (min 84) i, en conseqüència, la destresa a l’hora d’executar les penes màximes va determinar la identitat del primer finalista.

LA FITXA TÈCNICA.

CE MANRESA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Héctor Hurtado; Antonio Bioque, Moha (Dani Reina min 46), Nacho Pastor (Yeray Izquierdo min 61), David Pons; Nil Garrido (Marc Martínez min 61), Carlos Olmo; Alpha Bagayoko (Tom Diawara min 61), Aleix Díaz (Enric Baquero min 61), Omar Ouhdadi (Álex Pachón (min 46); i Noah (Javi López min 49).

FC CERDANYOLA (Sistema de joc: 4-1-4-1). Lluís Andreu; Mamadou Bouhary Touré (Manu Castillo min 46), Álex Otero (Guille Torres min 46), Óscar Arroyo, Jan Pallisé; Ronald Virgil Gbizie; Joel Castillo (Max Marcet min 46), Guillem Bonet (Raúl Arroyo min 46), Adri Padillo (Carlos Martínez min 46), Jordi Aláez (Sarkodie Richmon Dapaah min 37); i Marcos Legaz (Boris Garrós min 46).

ÀRBITRE. Antonio Ramírez Plaza. Va amonestar els bagencs Aleix Díaz (min 23), Dani Reina (min 66) i David Pons (min 84) i els vallesans Álex Otero (min 15) i Ronald Virgil Gbizie (min 17).

GOLS. 0-1 Óscar Arroyo min 24, 1-1 Noah 40, 1-2 Boris Garrós min 74 i 2-2 Carlos Olmo min 79.

PENALS. 5 a 3. Marc Martínez (1 a 0). Max Marcet. La rematada es perd per sobre el travesser (1 a 0). Antonio Bioque (2 a 0). Raúl Arroyo (2 a 1). Dani Reina (3 a 1). Carlos Martínez (3 a 2). Yeray Izquierdo (4 a 2). Sarkodie Richmon Dapaah (4 a 3). Álex Pachón (5 a 3).

ESTADI. Nou Sardenya.