El CE Manresa cedeix a la represa contra la UD Eivissa de la Primera Divisió RFEF (2-0)

Els blanc-i-vermells van contenir les envestides ofensives de l'oponent fins que Àlex Gallar va forçar i materialitzar un penal a l'equador del segon període

La velocitat de l'extrem Alpha Bagayoko ha de ser un dels principals arguments ofensius del conjunt blanc-i-vermell / ARXIU/JORDI BIEL

Digne rèplica del Centre d’Esports Manresa a la UD Eivissa (Primera Divisió RFEF) en el setè partit de preparació dels blanc-i-vermells. Els jugadors entrenats per Xavi Corominas van neutralitzar els embats ofensius de l’oponent fins a l’equador del segon període. Llavors, un penal provocat i materialitzat per Àlex Gallar va propiciar la victòria del conjunt que la temporada passada militava a la Segona Divisió A (2 a 0).

El CE Manresa va assumir la iniciativa ofensiva i la possessió de la pilota durant el primer quart d’hora de l’enfrontament. Fins i tot, les primeres accions de perill del partit les va generar el conjunt manresà. La formació entrenada per Guillermo Fernández Romo va revertir la situació a partir d’aleshores i Sulei va protagonitzar una gran jugada per la banda que va culminar amb una centrada. El refús de la defensa blanc-i-vermella va habilitar Eugeni per armar un xut ras que va blocar sense dificultats Òscar Pulido (min 20). Quatre minuts després, el veterà porter Fabricio Agosto es va lluir per conjurar un refús enverinat del central Pablo Bobadilla. L’aturada que va protagonitzar Òscar Pulido per neutralitzar el servei de falta directa executat a mitja alçada per Eugeni (min 28), encara va ser més meritòria.

La UD Eivissa va generar dues ocasions de gol més abans del descans. Primer, altra vegada Eugeni va posar a prova les aptituds del porter manresà amb una enverinada volea armada amb el peu esquerre des de l’exterior del vèrtex superior dret de l’àrea de penal blanc-i-vermella (min 38). A continuació, l’extrem esquerrà Abde Damar va engaltar un xut ras i llunyà que va sortir fregant la base d’un dels pals de la porteria del CE Manresa. Els bagencs no van concedir més oportunitats a l’oponent i ambdues formacions es van retirar als vestidors a l’empat inicial sense gols al marcador.

A la represa, el domini va correspondre a la UD Eivissa des dels primers minuts de joc. En aquest context, el CE Manresa es va parapetar en defensa i va dificultar la creació de joc als illencs. Així doncs, fins que Àlex Gallar va forçar el penal (min 67) que propiciaria el primer gol eivissenc, només es va registrar una gran jugada individual d’Abde Damar que el destre extrem va culminar amb una rematada innòcua, massa alta. Òscar Pulido (min 68) no va tenir cap opció d’aturar la pena màxima executada per l’exjugador del Girona FC (1 a 0). Dos minuts després, la persistència de l’incisiu Abde Damar va ser la gènesi del 2 a 0. L’extrem va protagonitzar l’enèsima magnífica acció individual de l’enfrontament i va assistir el davanter Nikolai Obolskii per tal que el rus materialitzés el segon gol de la UDEivissa amb una inapel·lable rematada rasa i creuada. Demà passat, dijous, els blanc-i-vermells rebran el CFla Pobla de Mafumet (Tercera Divisió), a les 19.00 hores, a l’estadi del Congost.

LA FITXA TÈCNICA.

UD EIVISSA. Fabricio Agosto, Olaortua, Bobadilla, Suleiman, Fausto Tienza, Rubén Díez, Abde, Medina, Arroyo, Eugeni i Argüelles. També van jugar Lluc Matas, Alain, Javi Jiménez, Àlex Gallar, Olabe, Nikolai Obolskii, Alberto Escassi, Xairo, Toni Riera, Córdoba, Moha, Carles Marí, Lorien, Paolo i Sequeira (p/s).

CE MANRESA. Òscar Pulido; Dani Reina, Moha, Carlos Olmo, Àlex Iglesias; Álex Sánchez, Nil Garrido; Tom Diawara, Carlos Gilbert, Omar Ouhdadi; i Javi López. També van jugar Yeray Izquierdo, Nacho Pastor, David Pons, Marc Cuello, Alpha Bagayoko, Enric Baquero, Álex Pachón, Íker Morales, Arnau Gracia, Paul Palacios i Héctor Hurtado (p/s).

ÀRBITRE. Albert Ávalos Martos (Delegació de l’Anoia), auxiliat per Oriol Jarit Mesa i Albert Riubrugent Expósito.

GOLS. 1-0 Àlex Gallar (de penal) min 68 i 2-0 Nikolai Obolskii min 70.

ESTADI. Royalverd Training Center (la Garrotxa). Partit jugat a porta tancada.