Ter Stegen renova amb el Barcelona fins al juny del 2028

L'acord inclou una clàusula de rescissió de 500 milions d'euros i tot apunta que el moviment permetrà generar marge salarial per al club

Laporta i Ter Stegen, després de la firma del contracte

Laporta i Ter Stegen, després de la firma del contracte / FCB

EFE

El Barcelona ha anunciat aquest divendres la renovació del porter alemany Marc-André Ter Stegen, que ha signat un contracte que el vincula amb el club blaugrana fins al 30 de juny del 2028 i una clàusula de rescissió fixada en 500 milions d'euros.

L'acte de renovació del segon capità blaugrana ha tingut lloc a les oficines de l'Spotify Camp Nou amb la presència del president Joan Laporta, el vicepresident de l'àrea esportiva, Rafa Yuste, el vicepresident econòmic, Eduard Romeu, el directiu Joan Soler i el director esportiu, Anderson Luis de Souza 'Deco'.

El club blaugrana no ha donat detalls sobre les condicions de l'acord, però tot apunta que aquest moviment permetrà generar marge salarial al club blaugrana per treballar amb algunes de les inscripcions pendents al primer equip, ja que el porter alemany s'hauria diferit part del seu sou.

Ter Stegen, un dels capitans del primer equip, afronta la seva desena temporada al club blaugrana sent un dels pilars del tècnic Xavi Hernández.

La seva solidesa sota els pals el curs passat va ser clau perquè el Barça aixequés el títol de Lliga sent l'equip menys golejat del campionat.

Ter Stegen només va encaixar 18 gols i va deixar 26 porteries a zero, igualant el rècord que fins aquell moment posseïa en solitari Paco Liaño des de la temporada 1993-94, cosa que li va permetre guanyar el seu primer premi Zamora.

Fitxat a l'estiu del 2014 procedent del Borussia Monchengladbag després de l'adéu de Víctor Valdés, Ter Stegen ja ha arribat als 379 partits oficials defensant la samarreta blaugrana.

Amb la renovació fins al 2028, l'alemany tindrà la possibilitat de convertir-se en el porter amb més partits del club, ja que l'actual rècord el té Víctor Valdés, amb 535, mentre que en segona posició hi ha Andoni Zubizarreta, amb 410.

Després de gairebé deu anys al Barça, Ter Stegen ha guanyat cinc Lligues, cinc Copes del Rei, una Lliga de Campions, tres Supercopes d'Espanya, una Supercopa d'Europa i un Mundial de Clubs.

EFE