El Barça torna a patir i guanyar al Sadar (1-2)

L’equip de Xavi suma la tercera victòria en quatre partits amb gols de Koundé i del davanter polonès, aquest de penal

Joao Felix, Cancelo i Íñigo Martínez surten a la segona part i debuten en un Barça que continua a dos punts del Madrid

Lewandowski celebra el gol de la victòria blaugrana en companyia de Ferran Torres | RICARDO LARREINA/EUROPA PRESS

Lewandowski celebra el gol de la victòria blaugrana en companyia de Ferran Torres | RICARDO LARREINA/EUROPA PRESS / TONI MATA I RIU. manresa

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

El Sadar va tornar a ser anit un camp difícil però, com l’any passat, el Barça va poder sumar els tres punts en joc i seguir de prop la marxa triomfal del Madrid després de les quatre primeres jornades. En un penal discutit per jugadors i afició local, que va implicar l’expulsió de Catena, Lewandowski va marcar per segon partit consecutiu el gol del triomf culé.

Xavi va sortir amb un onze previsible tot i els canvis experimentats per la plantilla i les arribades de dos jugadors que han de ser capitals com Cancelo i Joao Felix. Amb Sergi Roberto al lateral dret i Yamal titular novament en detriment de Raphinha, que ja ha complert la sanció, l’equip va sortir amb ganes de dominar davant un Osasuna que no va pressionar ni va ser especialment intens.

Rellevant el paper de Romeu com a migcentre defensiu, amb un De Jong cada dia més líder al costat i Gundogan per davant. Després d’una pilota al pal del neerlandès en el primer minut que hauria estat invalidat per fora de joc si hagués entrat, l’alemany va xutar malament al final d’una sèrie de rebots en la primera gran oportunitat blaugrana.

El Barça va ser especialment insistent en el joc interior. Yamal va tenir poca pilota i Juan Cruz el va seguir de prop sempre ajudat per un altre company. Tot i això, el jove talent blaugrana va crear algunes accions de perill. Arnaiz es va desfer de Koundé obligant a Ter Stegen a un gran intervenció i poc després el porter barcelonista va salvar un xut d’Oroz.

Va ser tota la pólvora de l’Osasuna, que se’n va anar al descans perdent. En el 45, Gundogan va servir un córner i Koundé va saltar més que ningú i, de cap, va creuar la pilota al fons de la xarxa fent inútil l’estirada de Fernández.

El segon temps va començar amb el mateix to. Xavi no va trigar a fer entrar Joao Cancelo en el lateral dret alhora que Ferran Torres per reactivar l’atac. El Barça no en tenia prou, però Arrasate va reaccionar canviant la tripleta ofensiva i fent entrar els seus titulars, Budimir, Ávila i Kike Barja: el resultat va ser una onada de joc atacant d’Osasuna que va desconcertar un Barça que no sabia com tornar a agafar la pilota.

El Chimy Ávila va avisar al 74 amb un xut que va sortir alt. Dos minuts després, i davant una irritant passivitat defensiva blaugrana, amb Balde massa tou, el davanter argentí es va anar movent per la frontal en horitzontal fins que va connectar un gran xut ajustat al pal que va implicar l’empat.

Xavi va replicar al cap d’una estona amb l’estrena de Joao Felix com a blaugrana, però la jugada decisiva la va protagonitzar Lewandowski, que es va avançar a la defensa i Catena només el va poder aturar agafant-lo. Expulsió, penal i gol salvador del davanter polonès abans de l’aturada per partits de les seleccions.