La brutal reducció a la massa salarial del Barça

Després del mercat d'estiu, el club ha aconseguit retallar 161 milions d'euros en salaris

L'entitat ha venut sis jugadors per un valor de 81,5 euros i els cinc fitxatges han arribat per 3,4 milions entre tots

Ferran Torres i Lewandowski celebren un gol en el darrer partit, contra l'Osasuna

Ferran Torres i Lewandowski celebren un gol en el darrer partit, contra l'Osasuna / EP/Ricardo Larreina

Redacció/EFE

El FC Barcelona ha reduït en 161.751.612 euros la seva massa salarial, que se situa en 404.709.155 euros després del tancament del mercat estival de la temporada 2023-24, segons una informació d'EFE, que ha tingut accés a les dades econòmiques de blaugrana.

La dada és impactant perquè abans de les operacions realitzades els últims mesos, la massa salarial esportiva del FC Barcelona pujava fins als 566.460.767 euros, xifra que significava un 73% de la ràtio sobre els ingressos sobre la base dels càlculs de la UEFA. Ara, després del tancament del mercat, aquest percentatge se situa en un 54%, una quantitat molt menor i més d'acord amb el que aconsella el màxim organisme del futbol europeu.

La sortida de molts futbolistes, i en especial dels que cobraven més, com Griezmann i els capitans, expliquen aquesta gran diferència. L'estalvi de 212.771.159 euros surt de la suma dels salaris i les amortitzacions de les fitxes d'Antoine Griezmann, Gerard Piqué, Francisco Trincao, Jordi Alba, Nico González, Franck Kessie, Ousman Dembélé, Sergiño Dest, Clément Lenglet, Ansu Fati, Eric García i Ez Abde.

Aquest estiu el Barça ha fitxat cinc futbolistes (Oriol Romeu, Ilkay Gündogan, Joao Félix, Joao Cancelo i Íñigo Martínez), els salaris i amortitzacions dels quals aquest any ascendiran fins als 50.562.711 euros.

La despesa total d'aquestes cinc operacions ha pujat fins als 3.400.000 euros d'inversió corresponents al traspàs d'Oriol Romeu, procedent del Girona. Gündogan i Íñigo Martínez van arribar com a agents lliures, mentre que el Barça va acordar amb l'Atlètic de Madrid i el Manchester City les cessions dels internacionals Joao Félix i Joao Cancelo fent-se càrrec de tota la fitxa en el cas del defensa i de part en la del davanter.

Al capítol de traspassos, el FC Barcelona ha ingressat aquest estiu 81.500.000 euros amb les operacions de Griezmann (19), Trincao (5), Kessie (7,7), Nico (7,2), Dembele (35,4) i Abde (7,5).

Així, la diferència entre inversions i traspassos s'ha situat en 78.100.000 euros per a les arques del club que, després de la inversió realitzada la temporada passada per reforçar el primer equip de futbol, aquest estiu s'ha centrat a rebaixar la massa salarial.