FUTBOL/PRIMERA CATALANA

Expectació sense gols en el derbi anoienc protagonitzat pel CF Igualada i la UD San Mauro

Els blaus i els mauristes van signar taules en un duel de màxima rivalitat que va aplegar una gernació a l’estadi de Les Comes. Els igualadins van festejar amb el triomf i van generar quatre ocasions de gol durant el segon període, però l'última va correspondre als montbuiencs

Més intensitat que qualitat futbolística, més passió que joc combinatiu i una allau d’espectadors que es van reunir a les grades del Municipal de Les Comes per gaudir d’un atractiu derbi anoienc que va finalitzar amb unes justes taules sense gols, és a dir, el mateix marcador que es va registrar la temporada passada.

Tot i aquesta circumstància, el CF Igualada i la UD San Mauro van protagonitzar un trepidant inici de la competició al grup 2n de la Primera Catalana. Els amfitrions van monopolitzar la possessió de la pilota durant els primers minuts de l’enfrontament. En aquesta primera fase del duel, els jugadors d’Agustín Isabel van obligar els mauristes a parapetar-se a la seva parcel·la defensiva per neutralitzar els constants canvis d’orientació del joc dels blaus per propiciar les incursions de l’extrem dret Emmanuel Arkoh i de l’incisiu lateral esquerre Sebas Mendoza. 

A partir del minut 8, el conjunt de Santa Margarida de Montbui va equilibrar el joc a la zona de creació i les accions ofensives d’una i altra formació es van alternar durant els següents deu minuts. L’única ocasió de gol del primer període es va produir aleshores. Javi García va conjurar l’enèsima penetració per la banda d’Emmanuel Arkoh, però no va poder evitar el córner. Sebas Mendoza el va servir amb destresa, un defensa va tocar la pilota al primer pal i Franc Samaniego, al segon, va rematar de cap, a boca de canó, arran del travesser de la porteria defensada per Caleb Martínez (min 16). El lateral dret de la UD San Mauro Roger Martínez es va lesionar (min 18) i va haver de ser substituït (min 20) arran d’una acció defensiva de Sebas Mendoza. 

Quan el joc es va reprendre, el ritme va davallar i els futbolistes entrenats per Jesús Milán van assumir la iniciativa ofensiva. Malgrat tot, fins al descans, ambdós equips només van engruixir l’estadística d’accions de perill generades durant la primera meitat (cinc els locals i set els visitants). 

 El CF Igualada va oferir millors prestacions a l’inici de la represa. Joan Altimira no va poder arribar a rematar de cap per mil·límetres un intencionat servei de falta lateral executat per Sebas Mendoza (min 48). Sis minuts després, una magnífica assistència de Franc Samaniego va habilitar el mig centre artesenc per encarar Caleb Martínez en solitari. Joan Altimira va armar un xut tou, en semierrada, que va facilitar l’aturada del porter maurista

Les faltes comeses pels futbolistes d’una i altra formació i les contínues aturades van caracteritzar el tram central d’aquest segon període (del minut 54 al 76). En aquest context, Caleb Martínez va blocar l’enverinada gardela de Sebas Mendoza (min 64). Una excel·lent servei d’Oriol Marín envers Emmanuel Arkoh va propiciar la canonada creuada de l’extrem que va sortir fregant el travesser (min 76). Va ser la darrera ocasió del CF Igualada. L’última del partit va correspondre a la UD San Mauro. Una passada enrere de Franco Nantez va habilitar el veterà David Baraldés per armar una enverinada rematada amb el peu esquerre des de la frontal de l’àrea de penal igualadina que va obligar Víctor Olmedo a lluir-se per impedir que l’esfèrica esdevingués gol per la mateixa creueta superior dreta de la seva porteria (min 84). La resta d’embats ofensius finals dels mauristes van ser innocus.

LA FITXA TÈCNICA

LA FITXA TÈCNICA.

CF IGUALADA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Víctor Olmedo; Gerard Cuadras, Òscar Oliver, Sergi Solernou, Sebas Mendoza; Joan Altimira (David Núñez min 92), Emmanuel Christian Boateng (Marcos Ordóñez min 46); Emmanuel Arkoh, Èric Pérez (Oriol Marín min 68), Franc Samaniego (Jairon Rubén Espinosa min 80); i Dan Etido (Berna Baldeh min 68).

UD SAN MAURO (Sistema de joc: 4-2-3-1). Caleb Martínez; Roger Martínez (Ferran Puche min 20), Albert Masegosa, Jon Lobo, Javi García; Marc Enríquez, Jordi Aribau (David Baraldés min 82); Dani Vargas (Arnau Puentes min 68), Adrià Caballé, Franco Nantez; i Èric Compte Copoví Copo (Marc Vilajosana min 46).

ÀRBITRE. Marc Boluda Franco (Delegació de Lleida), auxiliat per Akram Sabri i Aymane Cherrad. Va amonestar els locals Sergi Solernou (min 39), Franc Samaniego (min 58), Marcos Ordóñez (min 65) i Òscar Oliver (min 94) i els visitants Marc Enríquez (min 54), Marc Vilajosana (min 59), Dani Vargas (min 64), Albert Masegosa (min 70), Franco Nantez (min 74) i David Baraldés (min 86).

ESTADI. Municipal de Les Comes, a les grades del qual es van aplegar prop de dos mil espectadors.