Alexia Putellas, Irene Paredes i Misa testificaran dilluns davant el jutge de l’Audiència Nacional

A banda de les futbolistes, el germà i una amiga de la jugadora, també compareixeran Albert Luque, Rubén Rivera, Miguel García Caba i Patricia Pérez

Alexia Putellas, Jennifer Hermoso i Irene Paredes.

Alexia Putellas, Jennifer Hermoso i Irene Paredes. / EFE

Cristina Gallardo/Fermín de la Calle

Dilluns vinent les jugadores Alexia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez, companyes de Jenni Hermoso en la selecció, testificaran previsiblement per videoconferència davant el jutge de l’Audiència Nacional Francisco de Jorge per ampliar els detalls que la davantera del Pachuca va manifestar ja a la Fiscalia sobre la seva falta de consentiment en el petó a la boca que li va plantar l’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales al final de la final celebrada a Austràlia.

El seu germà i la seva amiga

Seguirà així el curs de declaracions que va arrencar aquest dilluns amb la compareixença davant el jutge de Rafael, germà de Jenni Hermoso, i una amiga personal de la jugadora. Les declaracions de tots dos han incidit en les pressions a les quals ha estat sotmesa la jugadora després de l’episodi pel qual l’exdirectiu està acusat de presumptes delictes d’agressió sexual i coaccions, segons han assenyalat fonts fiscals.

Rubiales va negar davant el jutge que es donessin coaccions cap a la jugadora de l’absoluta i el seu entorn, així com que hi hagués manca de consentiment en el petó a la boca que li va fer.

Quan acabin totes aquestes diligències, el més probable és que es cridi a declarar la mateixa Jenni Hermoso, una diligència per a la qual encara no s’ha fixat cap data. Fonts jurídiques assenyalen que després d’això el més probable és que la instrucció no tardi a tancar-se si ja es compta amb totes les diligències necessàries perquè el jutge De Jorge adopti una decisió sobre l’existència o no de delicte en la conducta de Rubiales.

Dijous, els assenyalats de la Federació

A més, aquest dijous 28 també es presentaran davant el jutge de l’Audiència Nacional diversos treballadors de la Reial Federació Espanyola de Futbol. En aquest cas seran Albert Luque, el director de futbol de la Federació i un dels que les jugadores han insinuat que va anar a Eivissa a pressionar la seva companya Jenni Hermoso perquè parlés amb Rubiales per resoldre l’assumpte del petó no consentit. Després de Luque està citat Rubén Rivera, el director de màrqueting, que també va viatjar a Eivissa amb Luque, segons les jugadores, amb el mateix propòsit.

El tercer a comparèixer serà Miguel García Caba, el cap del departament d’Integritat de l’RFEF, un dels homes de confiança de Rubiales i un dels assenyalats en els comunicats de les futbolistes per sortir en els canvis sol·licitats. I finalment, Patricia Pérez, la cap de premsa de la selecció femenina, que seria qui va parlar amb Jenni Hermoso sobre el comunicat que es va fer públic a EFE amb les seves paraules, malgrat que no havia realitzat tals manifestacions.