El CB Navàs s'oblida de les baixes i suma el primer triomf del curs (75-46)

Els bagencs es recuperen de la devallada a Vic, i amb ofici i caràcter dominen des de l'inici l'Alpicat

La plantilla navassenca en un dels entrenaments de la pretemporada

La plantilla navassenca en un dels entrenaments de la pretemporada / Arxiu/Eduard Vega

Redacció

Amb dues de les tres incorporacions que va firmar el CB Navàs aquest estiu sancionades per faltes desqualificants en la primera jornada a Vic, els jugadors d'Isidre Suau van vèncer amb ofici i caràcter l'acabat d'ascendir de Copa Catalunya, CB Alpicat. Els del Bages encaraven el partit forçats a pujar dos jugadors del sènior B, però amb un bloc de vuit homes del primer equip i habituats a jugar a Lliga EBA amb moltes ganes. El Municipal de Navàs ajudava. El pavelló estava ple fins a la bandera, perquè, a més, el club estrenava himne que commemora els 75 anys d'història.

Tot i que semblava que a l'equip navassenc no podia ser objecte de més desgràcies esportives després del succeït a Vic, l'inici de partit va posar més pals a les rodes a l'equip d'Isidre Suau. Amb pocs segons disputats i mentre feia una entrada a cistella, Eddy Sims es va torçar el turmell, i amb molèsties, només va poder reaparèixer més endavant per a disputar cinc minuts d'enfrontament. Millor sort va córrer el tercer dels fitxatges d'enguany, Arnau Cumelles. L'expivot del CB Artés va rebre un cop al pòmul que li va costar cinc punts, però ell sí que va poder tornar a ser sobre el parquet, ajudant l'equip amb 15 punts i 17 rebots.

L'actitud defensiva de l'equip bagenc va tornar a ser una de les claus del seu èxit. Només van permetre 46 punts a un equip que en el primer partit de fase regular i els duels de la Lliga Catalana en feia de mitjana 70. Una solidesa defensiva que venia acompanyada de bones situacions ofensives, tant en transició com en els atacs estàtics. El Navàs tancava molt millor el seu cèrcol, i fins i tot es podia permetre anotar en segones oportunitats després de capturar rebots ofensius.

Amb l'esperança de recuperar a Sims de cara a mitjans de la setmana vinent, l'equip d'Isidre Suau es prepara per anotar-se la primera victòria a domicili del curs. Un triomf que s'haurà d'aconseguir al Municipal d'Esports d'Inca, a Mallorca.

CB NAVÀS VISCOLA: Cumelles 15, Alba 15, Sims, Yuste 8, Santos 13 -cinc inicial-, Boixadera, Saló 2, Costa 2, Juncadella 3, Montagut 13 i Martí 4

CB ALPICAT: Gordillo, Martí 5, Bergada 3, Elvira 11, Garrabé 4 -cinc inicial-, Vucetic 5, Codina 2, Trawally 6, Vallverdú, Strukov 4 i Duch 6

ÀRBITRES: Guillem Alcañiz i Marc Pinotti

PARCIALS: 16-10, 35-17 (descans), 51-30, 75-46