BÀSQUET

Dusko Ivanovic torna a Vitòria i tanca la breu etapa de Joan Peñarroya

El Baskonia cessa l'ex-jugador i entrenador del Bàsquet Manresa després d'encadenar cinc derrotes consecutives

Joan Peñarroya ja no és l'entrenador del Baskonia

Joan Peñarroya ja no és l'entrenador del Baskonia / ACB PHOTO / A. BOUZO

Redacció

La quarta etapa de Dusko Ivanovic a la banqueta del Baskonia relleva la breu estada de poc més d'un any de Joan Peñarroya al capdavant d'un dels equips més potents de l'ACB. L'egarenc, que va ser jugador i entrenador del Bàsquet Manresa, va fitxar pels vitorians l'estiu de l'any passat i ha estat destituït després d'encadenar cinc derrotes entre la Lliga Endesa i l'Eurolliga.

Joan Peñarroya, que va signar el juny del 2022 procedent del València, ha disputat 83 partits en el seu periple basc, 39 nou a la competició europea i 44 a la lliga estatal. Tot i que la rumorologia sobre l'acomiadament del tècnic s'havia intensificat els darrers dies, Peñarroya va dirigir el passat cap de setmana el partit que el Baskonia va disputar a la pista del MoraBanc Andorra i que va acabar amb derrota per 85-68, la cinquena consecutiva després de caure també contra el Panathinaikos, el Bayern i el Zalgiris a l'Eurolliga i amb l'Unicaja a la Lliga Endesa.

El trajecte de Peñarroya a Vitòria va començar amb bon peu. El curs passat, l'equip va fer un bon joc, però la creu van ser les relliscades als quarts de final de la Copa del Rei i als play-offs de la Lliga Endesa, ja que en ambdós casos va quedar eliminat en mans del Joventut. En l'Eurolliga, el Baskonia va estar entre els vuit primers i, per tant, amb opcions d'entrar als quarts de final durant tota la fase de grups, excepte en l'última jornada, quan en va quedar fora.

Enguany, les lesions han complicat molt la vida a Peñarroya. Sense anar més lluny, a Andorra només va poder fer entrar a la pista vuit jugadors.

Quarta arribada d'Ivanovic

Dusko Ivanovic torna a Vitòria per agafar les regnes de l'equip fins a final de temporada, procedent de l'Estrella Roja de Belgrad. El montenegrí és el tècnic més reeixit de la història del Baskonia, amb qui ha guanyat 3 Lligues ACB, 4 Copes del Rei i una Supercopa, i va arribar a la final de l'Eurolliga fa 22 anys. L'etapa que inicia ara és la quarta al timó del projecte vitorià. Conegut com a sergent de ferro', va ser destituït fa dos anys, però ara torna al Buesa Arena per treure l'equip del mal pas en què es troba.