L'Artés assoleix el lideratge davant de tots els equips del club (63-58)

L'elevat ritme de joc i l'aportació de tots els jugadors locals van ser les claus per a vèncer un rival directe

Amb les graderies del pavelló esportiu d'Artés plenes de joves jugadors del club bagenc, el primer equip es va imposar a l'UE Claret. L'escenari era gairebé perfecte, i els artesencs no van fallar davant d'un dels principals rivals per a assolir la posició de privilegi. La victòria deixa l'equip dirigit per Pep Piqueras com a únic líder de Copa Catalunya, una plaça que donaria accés a Super Copa.

L'elevada presència de jugadors de les categories inferiors del club va disparar l'ambició local. L'elevat ritme de joc des de l'inici feia que el partit es jugués com s'havia plantejat al vestidor. Un plantejament, però, que preveia altres dificultats, com la possibilitat de perdre pilotes o encadenar errades defensives. Una circumstància que els del Vallès Oriental van aprofitar per a castigar, i desfer l'avantatge que podien assolir els bagencs. A mesura que passaven els minuts, els locals milloraven, i els errors eren cada vegada menors.

La millor versió dels locals es va materialitzar a la represa. Van desaparèixer les desconnexions defensives i els artesencs van fer valdre la seva capacitat per a castigar. Apareixien aleshores els primers símptomes de domini local que es traduïen en avantatges clars a l'electrònic. Tot i la superioritat, el partit encara no estava resolt. Les accions de talent dels visitants no deixaven que els del Bages adormissin el matx, però l'aportació positiva de tots els jugadors locals els va permetre encarar les darreres possessions amb marge per a no patir.

La derrota de l'Argentona, fins aquesta jornada colíder de la classificació, a la pista del Ciutat Vella, deixa l'equip entrenat per Pep Piqueras com a líder en solitari del grup. Una primera plaça que els bagencs defensaran, la jornada vinent, a la pista de l'UE Mataró.

GRUP VIA - CB ARTÉS: Osul 6, Clotet 5, Nathaniel 12, Jordà 10, Farell 9 –cinc inicial– Costa 3, Camprubí 5, Mas 4, Soler 2 i Pujolreu 7.

UE CLARET: Pere Carrión 12, Diaz 6, Gilabert 6, Eduardo, Vicente 6 –cinc inicial– Pau Carrión 12, Amit 3, Poch 6, Trenchs, Sitjes 2, Florensa 4 i Dalet 4

ÀRBITRES: Enrique Salas i Juan Enrique Cardozo.

PARCIALS: 16-18, 27-26 (descans), 45-38, 63-58