FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ RFEF

El CE Manresa encaixa una golejada a Cerdanyola que ha de propiciar la seva reacció (3-0)

El conjunt blanc-i-vermell va cedir sense pal·liatius al terreny de joc del FC Cerdanyola i va tornar a evidenciar la seva innocuïtat ofensiva

Tom Diawara va ser el davanter blanc-i-vermell més incisiu i va inquietar el FC Cerdanyola amb les seves enverinades centrades

Tom Diawara va ser el davanter blanc-i-vermell més incisiu i va inquietar el FC Cerdanyola amb les seves enverinades centrades / ARXIU/OSCAR BAYONA

La visita al Municipal de les Fontetes no va marcar un punt d’inflexió en la trajectòria esportiva del Centre d’Esports Manresa. Tot el contrari. La formació blanc-i-vermella va encaixar al terreny de joc del FC Cerdanyola la primera golejada que cedeix (3 a 0) en els prop de cinquanta partits que ha disputat a la categoria i va permetre als vallesans estrenar el seu compte de victòries com a locals, aquest exercici. 

L’estancament de les prestacions futbolístiques que ofereixen els manresans des que van golejar la SD Formentera ha esdevingut una regressió en les dues darreres jornades i les dificultats que té l’equip per generar ocasions de gol semblen una malaltia crònica i irremeiable, almenys fins a l’obertura del mercat hivernal de fitxatges. Així doncs, després de sumar tres punts en els últims cinc partits jugats (tres empats i dues derrotes), el CE Manresa és manté a només dos punts de la zona de descens. Sens dubte, l’ensopegada ha d’incitar a la reacció immediata.

El tècnic Xavi Corominas va sacsejar l’equip inicial blanc-i-vermell i hi va introduir canvis significatius. Marc Cuello i Tom Diawara van configurar amb Omar Ouhdadi la línia de mitges puntes en detriment de Pol Ballesteros i Carlos Gilbert, titulars indiscutibles les darreres jornades malgrat el seu migrat rendiment.

Del domini manresà al gol vallesà

L’aposta de l’entrenador barceloní va semblar fructífera. El CE Manresa va assumir la iniciativa ofensiva i la possessió de la pilota i els seus futbolistes van mostrar una inequívoca determinació atacant que va obligar el FC Cerdanyola a parapetar-se en defensa. Les intencionades centrades de Marc Cuello i Omar Ouhdadi i el xut ras de David Pons (min 5) van ser el preludi de la primera ocasió del gol dels manresans. La primera i l’última, malauradament. Una enverinada centrada des de la posició d’extrem esquerre de Tom Diawara va permetre Javi López rematar en immillorable posició des de la frontal de l’àrea de gol vallesana. El porter local Álex Sánchez va conjurar el perill (min 6). 

Transcorreguts vuit minuts de joc, el FC Cerdanyola va començar a neutralitzar la pressió ofensiva del CE Manresa. Tres minuts després, els amfitrions van encertar a materialitzar la seva primera oportunitat. Marc Manchón va assistir Boris Garrós amb una magnífica passada rasa i el veterà davanter va rematar l’esfèrica d’esperó (min 11). Amb una lentitud tràgica i exasperant la pilota es va dirigir a la base del pal dret de la porteria defensada per Òscar Pulido abans de convertir-se en el cinquè gol de Boris Garrós a la lliga (1 a 0). 

La reacció del CE Manresa es va limitar a un xut llunyà de Nil Garrido (min 14) que es va estavellar al cos de Jon Vega i a una intencionada centrada de Tom Diawara que Marc Cuello no va poder rematar (min 19). En contraposició, Max Marcet va posar a prova la solvència d’Òscar Pulido en culminar una notable conducció amb una enverinada gardela des de la frontal de l’àrea de penal blanc-i-vermella (min 23). Sens dubte, el control del tempo del partit corresponia a un FC Cerdanyola perfectament adaptat a les reduïdes dimensions del seu terreny de joc. Malgrat tot, una magnífica acció trenada per Omar Ouhdadi i Tom Diawara va permetre Javi López inquietar Álex Sánchez (min 33). Els bagencs van revertir la situació durant quatre minuts, abans de tornar a cedir la iniciativa i Òscar Pulido va haver d’impedir que Boris Garrós ampliés l’avantatge dels amfitrions (min 42). 

Monopolització estèril i sentència

El CE Manresa va monopolitzar la possessió de la pilota durant els primers tretze minuts de la represa i va tancar els vallesans a la seva parcel·la defensiva. Els blanc-i-vermells tocaven i tocaven la pilota, fins i tot, amb criteri, però sense profunditzar ni generar accions de perill. Una assistència del destre Max Marcet envers el martorellenc Moha, davanter que ahir va debutar amb el FC Cerdanyola, va habilitar l’exjugador del CD Mirandés i del CE Sabadell per rematar de cap a boca de canó (min 58). Òscar Pulido va conjurar l’acció, però no va poder fer res per impedir el golàs de Max Marcet. El destre interior va marcar el 2 a 0 amb una subtil rematada de primera arran d’un servei en profunditat de Nico Olmedo (min 66). Max Marcet va anotar el seu sisè gol a la competició.

Els jugadors de Xavi Corominas van mantenir la dignitat en el tram final de l’enfrontament, tot i que el vallesà Carlos Martínez va voler rivalitzar amb els seus companys de davantera en marcar un altre gol de traca i mocador (min 80) que va transmutar la victòria en golejada (3 a 0). El sabadellenc va rebre d’esquena a porteria a l’àrea de penal, es va regirar i va armar una canonada creuada que va entrar per l’escaire. Res a dir. Una golejada per propiciar la reacció.

LA FITXA TÈCNICA.

FC CERDANYOLA (Sistema de joc: 5-3-2). Álex Sánchez; Pere Martínez (Lucas Pariente min 46), Nico Olmedo, Manel Martínez, Jon Vega, Roger Escoruela (Jan Pallisé min 89); Marc Manchón, Adrián Barquero, Max Marcet (Sarkodie Richmon Dapaah min 83); Carlos Martínez (Joel Castillo min 89) i Boris Garrós (Moha Ezzarfani min 46).

CE MANRESA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Òscar Pulido; Álex Sánchez, Yaya Sidibé, Nacho Pastor, David Pons (Àlex Iglesias min 63); Martí Soler (Carlos Gilbert min 44), Nil Garrido; Marc Cuello (Marc Martínez min 63), Omar Ouhdadi (Enric Baquero min 78), Tom Diawara; i Javi López (Alpha Bagayoko min 63). 

ÀRBITRE. Borja Guijarro Colomer (Comitè del País Valencià), auxiliat per Eduard Martí Amorós i Pablo García Archilés. Va amonestar el local Pere Martínez (min 45+1) i els visitants Marc Cuello (min 19), Nil Garrido (min 24) i Yaya Sidibé (min 64).

GOLS. 1-0 Boris Garrós min 11, 2-0 Max Marcet min 66 i 3-0 Carlos Martínez min 80.

ESTADI. Municipal de les Fontetes.