Automobilisme/Ral·lis

El 2.000 Viratges torna amb menys quilòmetres d'enllaç i una barreja de trams històrics i ràpids

La prova del Biela Club Manresa arrenca aquest divendres a Manresa, tindrà Artés com a epicentre i acollirà 79 competidors

L'organització demana prudència al públic a l'hora de seguir els trams

L'organització demana prudència al públic a l'hora de seguir els trams / Arxiu/Jordi Biel

Jordi Agut

Jordi Agut

La 62a edició del Ral·li 2.000 Viratges arrenca aquest divendres a Manresa, amb l'habitual sortida neutralitzada perquè els aficionats puguin veure tots els cotxes participants, però viurà el dia gran dissabte amb la disputa de les diferents proves. Set trams, amb doble passada i un dels quals rapidíssim a Artés i un ral·lisprint al matí a Navàs seran els atractius d'una prova amb 79 participants i que aspira a ser de nou la més ben organitzada del Campionat de Catalunya i que decidirà diverses classificacions.

El president del Biela Club Manresa, l'entitat organitzadora, Cristian Resina, destaca que amb les novetats en els trams d'enguany "hem pogut retallar força quilòmetres d'enllaços, que de vegades suposaven un problema perquè era més extensió que has de controlar. Passem d'uns 500 a 420" en aquest sentit, però que això no fa que hi hagi menys qualitat competitiva.

El format és semblant al de l'any passat, amb tres trams al matí i quatre a la tarda. Al matí, però, per estalviar distància no es va cap a la zona de Cardona sinó cap a la de Navàs. Així, es correran els trams de les Vilaredes, inel·ludible, el de Castelladral, nova denominació de l'habitual de Taurons, i el de Galera, un altre clàssic. Entre la primera i la segona passades, al voltant de les onze "a Navàs es tancarà el ral·lisprint, una oportunitat per als pilots per obtenir premis i per als aficionats per tenir més emoció". Tots es reagruparan a Artés i es farà la segona passada, que acabarà cap a quarts de tres de la tarda.

Tres i un afegitó

En acabat, a partir de quarts de cinc de la tarda, arrencarà la segona part del ral·li, ja amb la foscor com a protagonista. S'anirà cap al sud-oest d'Artés, al tram de Sant Salvador de Guardiola (també anomenat d'Òdena), que no es corria des del 2010. A continuació, el del Pont de Vilomara a Rocafort per acabar amb el de Talamanca a Navarcles. El repicó arribarà amb el tram final anomenat "Michelín Artés", de 3,1 quilòmetres, amb sortida i arribada a la vila bagenca.

Resina demana "que els aficionats que vagin a seguir el ral·li es comportin amb prudència", com sol fer el Biela en cada edició. De moment, el pròleg de divendres serà a davant del Frankfurt Cal Xavi de Manresa. L'Ajuntament ha anunciat que el parc tancat provocarà afectacions de les dues de la tarda a les dotze de la nit als carrers Abat Oliba, Dante i Valentí Almirall.