Kingdom Cup

La Kings League tanca un any històric amb la primera competició mixta de futbol

La Kings League tanca un any històric amb la primera competició mixta de futbol al Palau Sant Jordi

La Kings League tanca un any històric amb la primera competició mixta de futbol al Palau Sant Jordi / MANUEL QUEIMADELOS/QUALITY SPORT IMAGES/KINGDOM CUP

Inés Sánchez

Gerard Piqué només ha necessitat un any per portar el seu projecte més personal, la Kings League, a la cúspide. En 12 mesos d’existència han aconseguit combinar el futbol i l’espectacle per crear un fenomen sense precedents i omplir alguns dels estadis més importants del país, com el Camp Nou, el Metropolitano o la Rosaleda. Per tancar el 2023, un Palau Sant Jordi amb gairebé totes les entrades venudes, acollirà la ‘final four’ de la Kingdom Cup, la primera competició mixta de futbol.

Per primera vegada, dones i homes jugaran junts per un campionat, la Kingdom Cup. I com fins ara –durant el mes que s’ha jugat la fase prèvia del torneig– l’equip femení disputarà el primer temps, i, el masculí, el segon. En cas de penals, serà un sorteig el que decideixi si comencen a llançar elles o ells.

Móstoles, XBuyer, Kunisport i Porcinos són els quatre finalistes de la Kingdom Cup. El futbol, com és habitual en els esdeveniments de Kosmos, estarà acompanyat de molt xou i dels últims èxits musicals. The Tyets, Íñigo Quintero, Beret i RVFV –que entrarà a l’escenari fent pònting– seran els protagonistes de les primeres finals en un escenari ‘indoor’.

Assalt als grans escenaris

«Ho hem tingut tot de cara aquest any. Són experiències molt boniques», explica Aleix Massegú, del Móstoles, a El Periódico després de vèncer en els quarts de final. «Disfruto molt d’aquests escenaris. Sortir i veure tanta gent és molt bonic. El Palau permet més xou, focus i llums. Serà més similar a l’NBA, com li agrada a Gerard Piqué», afegeix.

El Palau Sant Jordi suposa una motivació extra per als futbolistes, acostumats al Cupra Arena. «M’agrada jugar en grans escenaris. Si hem competit en aquests quarts de final és perquè ens il·lusiona arribar al Palau», confirma a aquest diari Mari Paz Vilas, jugadora del Porcinos, que a més consta com la màxima golejadora històrica del València.

Melanie Serrano va apostar pel projecte de la Queens League després de gairebé dues dècades vestida de blaugrana, en què va guanyar la primera Champions del Barça. «He viscut partits en escenaris molt bonics i importants durant tota la meva carrera i el públic és un al·licient molt important per guanyar. Esperem veure un Palau Sant Jordi ple», afirma la jugadora en declaracions a El Periódico. «Em motiva molt poder veure 15.000 persones, o les que sigui dissabte, disfrutant dels nostres partits», assegura a aquest diari Sergi Aguilar, el porter del Kunisports, després d’uns quarts agònics, amb fins a 9 errors.

«És estrany jugar una competició mixta, ningú hi està acostumat i vam haver d’adaptar-nos», reconeix Massegú. Tot i que el Porcinos i el Kunisports han aconseguit aquest últim mes deixar de sentir l’equip com dues disciplines diferents i veure el club com un de sol. «Il·lusiona molt com equip, lluitem com una unitat i sense importar si és femení o masculí. Seria la victòria del Porcinos», recorda Vilas. «Hem fet una bona pinya, no m’ho esperava. Està sortint genial», diu Aguilar.

El fenomen de la Kings League

La competició creada per Kosmos ha rebut en poc temps el suport de molts aficionats, especialment de la Generació Z. «En la Kings League o t’adaptes al canvi constant, o acabes morint», recorda l’Aleix, jugador del Móstoles. «Està creixent. Va començar molt fort i pot ser que ara estigui estancant-se una mica. Però anirà bé perquè sempre hi ha noves idees i propostes», afegeix.

Adaptar-se és complicat per a molts dels futbolistes durant les primeres setmanes, per la infinitat de canvis que hi ha en un sol partit «m’explota el cap. Encara no m’hi he acostumat, però a la gent li agrada precisament per aquest format. Pot guanyar qualsevol equip», confessa Mari Paz Vilas, del Porcinos. «Al principi era tot molt nou, no tenia res a veure amb el format que jo coneixia, però ara sí que estic molt còmoda», afirma Melanie Serrano.

Malgrat que van aglutinar molts ‘haters’ a l’inici, s’han consolidat com tot un fenomen. I abans de tancar l’any al Palau Sant Jordi, han rebut el premi Ondas com ‘El millor programa d’entreteniment’. «És un reconeixement que el que fem està agradant al públic», assenyala Aguilar. «És un premi a tots els que van apostar per això davant els que no hi creien. Nosaltres personalment hem flipat», explica Vilas. «En el cas de la Queens League, ha sigut una segona oportunitat per algunes jugadores que havien deixat el futbol i ara han tingut l’oportunitat de tornar», afegeix.