FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ RFEF

El CE Manresa reacciona, remunta i sotmet el CE Europa (3-1)

Els blanc-i-vermells signen una victòria transcendent contra el conjunt europeista malgrat que el tercer classificat adquireix avantatge en el tram inicial de l'enfrontament

Una victòria necessària en el moment més oportú. El Centre d’Esports Manresa va trencar ahir una ratxa de cinc jornades sense assaborir el triomf i es va imposar a l’Estadi del Congost al potent CE Europa (3 a 1), encara que la formació barcelonina entrenada per Ignasi Senabre va adquirir avantatge a l’electrònic quan tot just s’havien consumit els primers vuit minuts de l’enfrontament. 

La victòria contra el fins ahir tercer classificat, la quarta de l’exercici a la lliga, permet als blanc-i-vermells escalar fins a la vuitena posició a la classificació i mantenir l’avantatge sobre els cinc conjunts implicats en la lluita per assolir la permanència que van aconseguir un triomf aquesta jornada (UD Alzira, SD Formetera, Atlètic Saguntí, Terrassa FC i RCD Espanyol B).

A més, els manresans van mostrar caràcter i capacitat de reacció després de la golejada encaixada al terreny de joc del FC Cerdanyola (3 a 0) i de constatar que el CE Europa s’havia avançat i van generar cinc ocasions de gol, tres de les quals els davanters blanc-i-vermells van materialitzar.

El tècnic del CE Manresa, Xavi Corominas, va mantenir l’estructura d’equip habitual (4-2-3-1), però va introduir sis canvis en l’onze inicial dels bagencs. Les baixes per lesió del mig centre Martí Soler i del porter Òscar Pulido, que arrossega una microruptura de fibres al soli de la cama dreta des de la 2a jornada de lliga, van obligar a rellevar ambdós futbolistes. D'altra banda, van reaparèixer el lateral dret Dani Reina i el central Moha i Carlos Gilbert, Enric Baquero i Alpha Bagayoko van recuperar la titularitat.

Domini, gol europeista i reacció

La formació barcelonina va assumir la iniciativa ofensiva des del servei inicial i una assistència de Javi Eslava des de la posició d’extrem dret va permetre Pau López qüestionar la integritat de la porteria defensada per Héctor Hurtado amb un enverinat xut ras i creuat que va sortir fregant la base del pal dret (min 3). Els manresans van replicar tres minuts després amb una rematada de similars característiques armada per Carlos Gilbert. Tot i això, l’acció ofensiva dels amfitrions només va suposar un parèntesi momentani en el domini visitant i, poc després, el CE Europa va materialitzar la seva segona oportunitat. El davanter hispanoargentí Pablo Servetti va aprofitar una mil·limètrica centrada des de la posició d’extrem dret del lateral Manel Lozano per rematar de cap a gol, al primer pal, des del vèrtex superior esquerre de l’àrea de gol blanc-i-vermella (min 9).

La preeminència dels barcelonins només es va mantenir durant el primer quart d’hora. Després, el CE Manresa va equilibrar el joc al centre del camp i va discutir la possessió de la pilota al conjunt europeista. Les accions ofensives d’una i altra formació es van alternar fins que una magnífica jugada iniciada per Carlos Gilbert va propiciar la igualada local. El mitja punta barceloní va conduir la pilota fins a la frontal de l’àrea de penal visitant com a interior dret i, a continuació, va habilitar Alpha Bagayoko per efectuar una precisa centrada rasa des de la posició d’extrem que Omar Ouhdadi va aprofitar per batre Marc Vito a boca de canó (min 22). 

L’empat va esperonar els blanc-i-vermells que, des d’aleshores, van exhibir més gosadia ofensiva. Ja en el temps de recuperació del primer període (min 45+1), un canvi d’orientació del joc de David Pons va habilitar Enric Baquero per armar un xut que el porter europeista va aturar sense dificultats. 

Remuntada, possessió i sentència

El CE Manresa va culminar la remuntada als cinc minuts de la represa. Abans, però, un defensa manresà va haver de desviar a córner la perillosa gardela etzibada per Pau López després de rebre una assistència de Javi Eslava (min 47). Ubicat com a extrem dret, Carlos Gilbert va efectuar una enverinada centrada rasa que un defensa del CE Europa va desviar. Aquesta acció va facilitar l’oportuna rematada a gol d’Enric Baquero des de la frontal de l’àrea de gol europeista (2 a 1). 

Des d’aleshores, els blanc-i-vermells van optar per defensar el seu avantatge a través de la possessió de la pilota i no van permetre que els escapulats els dominessin. Aquesta opció tàctica va minimitzar les prestacions ofensives dels barcelonins i, en conseqüència, el seu bagatge es va limitar a dues ocasions de gol: un servei de falta executat per Àlex Pla des de la frontal de l’àrea de penal manresana que Héctor Hurtado va aturar en dos temps (min 56) i una canonada llunyana d’Arnau Campeny que el porter martorellenc va desviar a córner (min 88). Entre aquestes dues oportunitats, Carlos Gilbert va arrodonir la seva brillant actuació en superar el seu defensor amb un gran canvi de ritme, abans de servir una assistència envers Pol Ballesteros. Un central escapulat va interceptar la rematada del mitja punta de Vilassar (min 84). 

Ja en el temps de recuperació d’aquest segon període, un contracop llançat per Nil Garrido va permetre Pol Ballesteros iniciar una conducció de 40 m i encarar en solitari Marc Vito (min 93) per marcar el gol de la sentència (3 a 1).

LA FITXA TÈCNICA.

CE MANRESA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Héctor Hurtado; Dani Reina (Yaya Sidibé min 91), Moha, Nacho Pastor, David Pons; Álex Sánchez, Nil Garrido; Carlos Gilbert (Tom Diawara min 91), Omar Ouhdadi (Marc Cuello min 77), Enric Baquero (Pol Ballesteros min 77); i Alpha Bagayoko (Álex Pachón min 63).

CE EUROPA. Marc Vito; Manel Lozano (Albert Martí min 59), Arnau Campeny, Àlex Cano, Guillem Castell (Marc Vales min 59), Mario Domingo (Michael Makuemimo min 86); Pau López, Noel Carbonell, Àlex Pla; Javi Eslava i Pablo Javier Servetti (Adri Gené min 59).

ÀRBITRE. Héctor Rodríguez Carpallo (Comitè del País Valencià), auxiliat per Juan Carlos Montoya Gómez i Cristian Selva Vicente. Va amonestar els locals Álex Sánchez (min 54) i Nil Garrido (min 96) i els visitants Guillem Castell (min 23) i Pau López (min 34). 

GOLS. 0-1 Pablo Javier Servetti min 9, 1-1 Omar Ouhdadi min 22, 2-1 Enric Baquero min 50 i 3-1 Pol Ballesteros min 93.

ESTADI. Estadi del Congost. 660 espectadors.

[object Object]

El tècnic del CE Manresa, Xavi Corominas, va encarar la roda de premsa posterior a l’enfrontament alleujat i satisfet pel fet que «l’equip ha demostrat que té caràcter i orgull per afrontar l’adversitat, fins i tot en un partit que s’ha posat difícil en encaixar un gol durant els primers minuts de joc». Per a l’entrenador barceloní, el CE Manresa va «deixar entreveure el bon joc que pot fer» i «va rendibilitzar la ràbia que els futbolistes havien acumulat com a conseqüència de les prestacions que havia ofert l’equip en les darreres jornades». «Hem de continuar en aquesta línia», va sentenciar. «Aquest és el CE Manresa que vull: una formació que es caracteritza per la seva intensitat i per la seva verticalitat en atac», va especificar.

Pel que fa a l’opció tàctica de defensar-se a través de la possessió, Xavi Corominas va detallar que «l’equip no se sent còmode defensant prop de la seva àrea. Només ho ha de fer en situacions concretes. Els nostres futbolistes es troben més còmodes anant a pressionar els oponents. Per últim, va lloar l’actuació de Carlos Gilbert. «El barceloní és un futbolista que conec de la seva etapa al RCD Espanyol i que està creixent jornada rere jornada. Destaca per la seva velocitat, rematada amb el peu esquerre i capacitat de reeixir en l’u contra u. Encara ens pot oferir més», va concloure.