Hoquei patins/Lliga Catalana femenina

L'Igualada Grupo Guzmán jugarà la fase final de la Lliga Catalana

L'equip de Jordi Mier ha guanyat el seu grup previ després de derrotar per la mínima el Vila-sana a casa i el Sant Cugat a domicili

Les jugadores de l'Igualada Grupo Guzmán van celebrar dues victòries

Les jugadores de l'Igualada Grupo Guzmán van celebrar dues victòries / Igualada FHCP

Redacció. Manresa

L'Igualada Grupo Guzmán ha aprofitat l'aturada de l'OK Lliga Iberdrola, en la qual va penúltim, per la disputa de l'europeu de seleccions, per fer un salt de qualitat i classificar-se per a la final a quatre de la Lliga Catalana. El conjunt de Jordi Mier ha obtingut l'accés a la ronda definitiva després de guanyar el seus dos partits de grup, a casa contra el Vila-sana (3-2) i a la pista del Sant Cugat (0-1). El duel que encara han de disputar dissabte les lleidatanes i les vallesanes només han de servir perquè un dels dos conjunts intenti aspirar a ser el millor segon dels tres grups i també obtenir el bitllet per seguir lluitant pel títol.

El gran triomf va arribar davant del Vila-sana, líder de la competició estatal i que només va viatjar amb la baixa de Victòria Porta respecte de la formació habitual. Tot i que Laura Barcons va marcar primer per a les visitants, dos gols de Maura Santó van capgirar el resultat. Gimena Gómez va empatar a dos, però un gol de Carla Claramunt a sis minuts i mig per al final va deixar els punts a Les Comes.

El format dels grups de la Lliga Catalana fa que es jugui un partit a casa i l'altre a fora. Calia anar a Sant Cugat per al segon enfrontament davant de l'equip de la santvicentina Alba Ambròs. En una pista més gran del que és habitual i en una pista de parquet, l'Igualada Femení es va imposar gràcies a un únic gol de Gina Balcells al minut 12. Per primer cop aquesta temporada, les anoienques van poder deixar la porteria a zero, una bona base a partir de la qual construir de cara al futur. Amb dues victòries en dos partits, l'Igualada Grupo Guzmán assolia el lideratge definitiu.

En els altres grups, encara no hi ha cap equip classificat per a la fase final. En l'1, el Generali Palau va vèncer per 2-5 a la pista del CP Voltregà i les osonenques també van caure per 2-1 a la del Lidergrip Mataró. Vallesanes i mataronines s'enfrontaran diumenge a la pista de les primeres i un empat afavoreix el Palau. Si queden empatades, a més, eliminaran directament el Vila-sana i el Sant Cugat.

En el grup 3, el Cerdanyola ja està eliminat en perdre per 4-6 contra el Manlleu i per 4-1 a Fraga. Osonenques i fragatines jugaran a la pista de les primeres. Un empat afavoreix a les visitants.