Canàries, Saragossa i Breogán, rivals del Bàsquet Manresa a la Minicopa

L’entrenador Josep Santasuna afirma que hi van «amb la il·lusió de treballar bé i competir»

La primera fase de la competició es disputarà a Tarragona del 6 a 8 de desembre

Els manresans buscaran la classificació per a la fase final del 14 al 18 de febrer a Màlaga, que es jugarà en paral·lel a la Copa del Rei

La plantilla de l'infantil del Bàsquet Manresa que disputarà la fase prèvia de la Minicopa a Tarragona

La plantilla de l'infantil del Bàsquet Manresa que disputarà la fase prèvia de la Minicopa a Tarragona / BM

Redacció

L'infantil del Bàsquet Manresa ja sap quins seran els seus rivals a la fase prèvia de la Minicopa Endesa que es diputarà del 6 al 8 de desembre al Palau d'Esports de Tarragona. Els manresans han quedat enquadrats al Grup A amb Cajasiete Canàries, Casademont Saragossa i Fundación Breogán.

L’entrenador de l’infantil, Josep Santasusana, va explicar que els seus jugadors afronten «amb moltes ganes i il·lusió» la Minicopa «perquè és una competició que els permet jugar contra els planters dels equips ACB».

Tret dels equips catalans que hi ha coneixen, de la resta en tenen informació escassa, malgrat que s’imagina que «seran jugadors de nivell alt i molt físics». L’objectiu amb què l’afronten «treballar el dia a dia, créixer i millorar i poder fer les coses bé per competir en tots els partits».

Els primers dels quatre grups obtindran la classificació directa per a la fase final de la Minicopa que es disputarà del 14 al 18 de febrer a Màlaga, en paral·lel a la Copa del Rei. Els quatre segons classificats disputaran dues eliminatòries i els dos vencedors obtindran el passi per a Màlaga. En cas de quedar primer del seu grup A, el Bàsquet Manresa s'enfrontaria al guanyador del grup B, en què hi ha el Joventut de Badalona, el Gran Canaria, la Fundación Bilbao Basket i el Morabanc Andorra. Ja hi estan classificats de manera directa el Reial Madrid com a vigent campió i l'Unicaja com a amfitrió.

La Minicopa es considera el torneig de formació amb més repercussió i seguiment d'Europa, segons valoren els responsables de l'ACB. Hi poden participar equips infantils, amb jugadors nascuts l'any 2010 i posteriors. Entre els jugadors que hi han participat, hi ha noms com el de Ricky Rubio, Luka Doncic o Domantas Sabonis. I, atès que els clubs poden incorporar un màxim de dos jugadors convidats, noms com Victor Wembanyama o Santi Aldama.

En el cas del jugador francès que aquest any ha debutat a l'NBA, es dona la circumstància que en aquell torneig va tenir com a entrenador l'actual director dels equips base del Bàsquet Manresa, Carlos Flores.

Fins a 116 jugadors que han disputat alguna edició de la Minicopa han arribat a debutar a la Lliga Endesa, segons dades de l'ACB.

La plantilla de l'equip infantil està formada pels bases Kike Alocén, Eloi Pujol i Carles Mèndez, els escortes Jan López i Marc Prada, els alers Nil Serrat, Dídac Martínez, Neil Lólpez i Arnau Cortijo, i els pivots Nical Casol i Marc Roca. El cos tècnic el formen l'entrenador Josep Santasusana, els ajudants Albet Bataller i Txell Gras, i el fisioterapeuta Àlex Cuenca.