CE Manresa: amb la plantilla més jove en la setmana contra els històrics Europa i Hércules

La plantilla de l'equip de futbol manresà té una mitjana d'edat de 24,17 anys, la més jove de la categoria, només superat per les dels filials de l'Espanyol i el València

El tècnic Xavi Corominas valora "la il·lusió i l'empenta dels joves per seguir creixent"

Reconeix que en determinats partits "la falta d'experiència ens ha passat factura"

Els jugadors del CE Manresa celebren un gol contra el CE Europa

Els jugadors del CE Manresa celebren un gol contra el CE Europa / Oscar Bayona

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

Els calendaris de vegades són capriciosos. El del Grup 3 de la Segona Divisió RFEF va voler que entre les jornada 13 i la 14, el CE Manresa s'enfrontés amb el CE Europa i l'Hèrcules CF, dos clubs històrics del futbol espanyol, amb passat a la Primera Divisió. El Centre d'Esports els afronta amb la plantilla més jove de la categoria, només superat pels filials de l'Espanyol i el València, un fet que per al seu entrenador té l'aspecte positiu "de la il·lusió", però que en determinats moments "penalitza, per manca d'experiència", reflexiona Xavier Corominas.

Diumenge, al Municipal del Congost, el CE Manresa va superar el primer dels duels contra els dos històrics amb una victòria convincent per 3 a 1 contra el CE Europa, en remuntar el 0 a 1 encaixat al minut 9. I aquest diumenge, a partir de les 18.00 h, visitaran el José Rico Pérez, un d'aquells estadis de Carrusel Deportivo. La temporada passada, els manresans van aconseguir empatar-los els dos enfrontaments (1 a 1 a Alacant i 0 a 0 a Manresa).

"Hi arribem bé", assegura Xavi Corominas després d'explicar que està cansat "perquè hem acabat un entrenament intens, hem entrenat molt bé". L'Hèrcules és el segon equip històric que afrontaran aquesta setmana. "És un rival fort, amb molt pocs punts febles, al seu camp, de gespa natural, en un estadi gran... però, hem de ser valents i els hem de treure la pilota", detalla el tècnic, que confia que als seus jugadors "no els superi l'escenari". L'equip manté les dues lesions de llarga durada de Yerai i Martí, que podrien estar a punt a començaments de l'any que ve, i el dubte de porter Pulido, que no podrà ser al camp diumenge, però que l'equip tècnic confia a tenir d'alta la setmana que ve.

Tant la Junta Directiva del CE Manresa com el seu entrenador valoren la joventut de la plantilla, que amb una mitjana de 24,17 anys, és la més jove del grup. Només la dels dos equips filials de l'Espanyol i el València la superen en joventut.

És un factor positiu per "la il·lusió i l'empenta per seguir creixent", però "en determinats partits, especialment fora de casa, la falta d'experiència ens ha passat factura". Corominas esmenta els de la Penya Independent i el del Torrent. En concret, aquesta falta de maduresa es tradueix "en incertesa i dubtes quan encaixem un gol o cometem una errada". Per això valora la feina que fan veterans com Moha o Marc Martínez. "A mi també em falta experiència, tot l'equip tècnic som joves i ens cal ser més madurs", reconeix.

A la plantilla hi ha 8 jugadors que són Sub 23, una circumstància que els fa atractius per a molts clubs de la categoria i d'alguna de superior. Per això, els partits del CE Manresa són vistos per força observadors d'equips rivals. "És clar, tenim jugadors amb molt marge de millora i és normal que aquests clubs s'hi fixin", diu Corominas. No li preocupa gens, al contrari, perquè serveix "d'estímul" als jugadors i perquè "és un factor amb què juguem a l'hora d'anar a buscar determinats futbolistes, saben que el CE Manresa pot ser un club idoni per al seu progrés".