El Covisa Manresa és un dels quatre equips que es mantenen imbatuts

Paco Cachinero: "L’objectiu és l’ascens a Segona, sí, però no és cap obsessió"

Paco Cachinero dona instruccions a la plantilla, a l'entrenament de dimarts

Paco Cachinero dona instruccions a la plantilla, a l'entrenament de dimarts / Jordi Biel

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

Diuen que les estadístiques hi són per trencar-les, però diuen també que a la tercera va la vençuda. Ara mateix, el 3 s’ha convertit en un número entre màgic i esperançador per al Covisa Manresa FS. L’entrenador Paco Cachinero afronta la seva tercera etapa al club amb l’objectiu de disputar per tercer any consecutiu els play-off d'ascens a la Segona Divisió A i, amb una tercera part de la temporada transcorreguda, són un dels únics quatre equips de Primera, Segona i Segona B que es mantenen invictes. El Covisa Futbol Sala juga al Grup 3.

«L’objectiu és l’ascens a Segona, sí, però no és cap obsessió. És un projecte estratègic, a dues o tres temporades vistes», afirma Cachinero.

Va deixar el club la temporada abans de la pandèmia perquè les condicions laborals li van canviar, havia de viatjar constantment i no ho podia atrapar. Així que va veure que podia tornar a les banquetes, no va dubtar gens a acceptar la proposta del Manresa. «És un club que conec i que m’estimo», reconeix.

Tot i que el fet de disputar els play-off la temporada passada els va fer arribar tard al mercat, Cachinero valora que la plantilla de què disposa «és magnífica, amb jugadors d’experiència i que s’han consolidat en els primers llocs de la categoria». Aspirar a l’ascens a Segona Divisió A no és un propòsit forassenyat, entre d’altres raons perquè «el club ha sabut resoldre, de mica en mica, els condicionants» que es requereixen. «És un club ben organitzat, amb una bona base, que aposta per la formació, fet que el converteix en referència a Catalunya», diu.

La temporada ha començat de manera immillorable. Deu partits, 8 victòries i 2 empats. És un dels quatre equips que ho han aconseguit en les tres categories que organitza la RFEF Futsal. Un dels altres tres és l’Sporting La Nucia, d’Alacant. El seu balanç és encara millor: 10 partits, 10 victòries que el fan líder del Grup 3, amb 4 punts més que el Covisa Manresa FS, segon, amb 26.

«Ara ens ve un calendari més complicat, en què ens hem d’enfrontar amb els equips de dalt», adverteix l’entrenador del Covisa. Dissabte, a les 18:30, el rival al Pavelló Municipal del Pujolet serà l’AE l’Hospitalet Bellsport FS, que tot i que ocupa la 9a posició, amb 4 victòries, 2 empats i 4 derrotes, a 12 punts dels manresans, «és sempre un equip perillós». Després, visitaran FS Picassent (5è, 19 punts), rebran l’Escola Pia de Sabadell (7è, 16 punts), aniran a la pista de l’Sporting la Nucia (1r, 30 punts) i acabaran la primera volta rebent el Club Natació Sabadell (3r, 21 punts).

En els darrers deu anys, només a la temporada 2017-2018, el Manresa FS s’havia mantingut invicte durant les primeres deu jornades. Aquell any, el Manresa FS va acabar campió de lliga i va perdre l’ascens contra el Colo Colo de Saragossa. De fet, aquella temporada, la imbatibilitat es va allargar durant 17 jornades, fins que van perdre contra el CCR Castelldefels. En comparació, el balanç d’ara és una mica millor atès que llavors, en els deu primers partits, s’havia sumat un empat més (7 victòries i 3 empats per les 8 victòries i 2 empats actuals).

«Al final, les estadístiques ens les dona el model del joc», reflexiona Cachinero. En aquest sentit, l’entrenador del Manresa FS valora les que situen el seu equip al capdavant dels equips més golejadors i menys golejats.

Amb només 17 gols encaixats en les 10 jornades transcorregudes, una mitjana de menys de 2 gols per partit, el Covisa Manresa FS és, juntament amb el Ciudad de Móstoles, líder del Grup 4, l’equip menys golejat dels 128 que competeixen en les tres màximes categories del Futbol Sala espanyol. I, pel que fa als equips més golejadors, els 63 gols marcats pels futbolistes del Manresa els situen en el 5è lloc del rànquing d’equips més golejadors. Encapçalen aquesta estadística el Zambu CFS Pinatar (Grup 5) amb 85 gols, el CD Tenerife (Grup 6) amb 69 gols, el Gran Canaria FS (Grup 6) i el Ciudad de Móstoles (Grup 4) amb 68 gols.

«Nosaltres apostem per un joc vistós, en què busquem tenir la possessió de la pilota i ser creatius en atac, que el jugador s’ho passi bé jugant, però, alhora, treballem per ser intensos i agressius quan la perdem per poder-la recuperar aviat i mantenir-nos sòlids en defensa», resumeix l’entrenador del Covisa Manresa FS per explicar les raons de les bones estadístiques acumulades en el primer terç de la temporada.

Tot i que el perill de parlar d’estadístiques, sobretot quan són favorables, és que un mal resultat les trenqui abans d’hora, Paco Cachinero afirma que «arribem bé al partit de dissabte» contra l’Hospitalet Bellsport FS, a les 18.30. Tret de la lesió d’Asis Boukheress a la pretemporada, l’equip no ha hagut de lamentar baixes. El tècnic manresà ho atribueix «al treball físic i al de fisio. Des de tot l’equip tècnic s’està fent bona feina».

Per aquest dissabte, Cachinero confia que el Pujolet es torni a omplir: «L’afició ens recolza moltíssim, és molt agraïda i hi tenim una relació excel·lent».