Futbol/Segona Catalana

Els equips berguedans de Segona Catalana assalten el cim amb derbi inclòs

Les tres formacions estan separades només per dos punts i el Puig-reig-Berga serà el plat fort diumenge a la tarda, l'endemà de la visita del Gironella a Terrassa

El Berga-Gironella, amb triomf local per 2-1, ha estat l'únic derbi jugat fins ara

El Berga-Gironella, amb triomf local per 2-1, ha estat l'únic derbi jugat fins ara / Arxiu/Mireia Arso

Jordi Agut

Jordi Agut

La temporada de futbol masculí sembla que es presenta disputada per als tres equips més representatius del Berguedà a l'actualitat. Tots tres es troben separats per només dos punts en les posicions entre la tercera i la cinquena del grup 4 de Segona Catalana i dos d'ells s'enfronten aquest cap de setmana. El Puig-reig-Berga de diumenge a la tarda (16 hores) serà el plat fort, però convé no oblidar la visita de dissabte del Gironella, actualment situat entre els seus dos veïns, al camp del Natació Terrassa, un altre dels rivals directes, ja que és sisè.

D'aquesta manera, el derbi és el primer oficial després dels de la temporada passada, en què totes dues formacions van lluitar fins a l'última jornada de la primera fase per entrar a la d'ascens. El Puig-reig es va sortir amb la seva, tot i que després no va poder pujar com sí que ho va fer el Joanenc. Ara arriba al partit amb dos punts menys que el Berga (21 per 23) però en millor dinàmica, amb quatre victòries en els últims sis partits, la darrera per 0-4 al camp del Voltregà. Per contra, el Berga va perdre el lideratge a casa la setmana passada en caure per 0-1 davant del Natació Terrassa i es voldrà refer en el millor dels escenaris possibles, derrotant un dels rivals comarcals.

Els rivals del Berga, precisament, són els que "hereta" el Gironella la setmana següent i el conjunt blanc-i-groc es veurà la cara amb els terrassencs dissabte a les sis de la tarda. Els gironellencs estan empatats amb el Berga a 23 punts i, tal com passa en el derbi, superen el seu adversari de dos punts. L'equip de Joan Segura només ha perdut un partit dels dotze disputats, justament a Berga a la segona jornada (2-1) i encadenen una progressió curiosa de guanyar i empatar alternativament tots els partits des d'en fa deu L'estadística diu que ara li toca una igualada a territori egarenc. Caldrà veure si es compleix.