Tennis

Nadal confirma el seu retorn al gener amb un emotiu vídeo

Jaume Pujol-Galceran

Rafael Nadal tornarà a la pista el 2024. L’exnúmero 1 i campió de 22 Grand Slams ho ha confirmat a través de les xarxes socials aquest divendres. El torneig triat serà Brisbane, a partir del 31 de desembre. Tot just fa unes setmanes en una visita a la clínica Teknon de Barcelona el tenista ja es mostrava optimista davant la possibilitat de tornar a jugar. 

«Hola a tots. Després d’un any fora de la competició, ha arribat el moment de tornar. Serà a Brisbane, serà la primera setmana de gener. Ens veiem allà», ha anunciat Nadal en un emotiu vídeo a les xarxes socials, en el qual inclou imatges de la seva lesió en l’últim Open d’Austràlia 2023, quan va haver de retirar-se de la pista en segona ronda davant el nord-americà Makenzie McDonald. Des d’aleshores no ha tornat.

Preparació per a Austràlia

Nadal té previst intensificar els seus entrenaments de l’acadèmia del tenista a Manacor els primers 15 dies de desembre per després traslladar-se a la seva nova acadèmia a Kuwait per seguir la preparació i passar Nadal en família, a Manacor. 

El torneig de Brisbane serà el primer que disputi el 2024 (debutarà possiblement el 2 de gener) i li servirà de preparació a l’Open d’Austràlia, que va guanyar el 2022 i es disputarà del 14 al 28 de gener de l’any vinent. El tenista balear rebrà una invitació dels organitzadors per jugar, ja que el seu rànquing actual, després de gairebé un any aturat, ha caigut fins al lloc 663è amb només 45 punts.