El Baxi planta cara, però no pot amb un Unicaja molt sòlid al Carpena (91-77)

Els manresans són víctimes del bon estat de forma dels malaguenys, que encadenen vuit victòries consecutives i només han perdut un partit al seu pavelló

Al Baxi se li fan llargs els quaranta minuts de partit i cau al Martín Carpena de Màlaga. L'equip dirigit per Pedro Martínez ha competit en els primers compassos de l'enfrontament, però la solidesa defensiva local ha estat massa per un equip manresà molt llastrat quant a lesions d'homes importants. L'Unicaja s'ha mostrat molt sòlid en defensa a la represa, i ha castigat les divuit pèrdues de pilota comeses pels manresans.

L'inici del partit ha estat marcat per la gran efectivitat ofensiva dels dos conjunts. Els atacs s'imposaven a les defenses i els malaguenys han aprofitat la gran inèrcia que arrosseguen i han anotar tots els llançaments que van intentar en els primers dos minuts. Ibon Navarro ha fet ballar Dylan Osetkowski amb Devin Robinson d'inici, i el jugador del conjunt malagueny ha capturat dos rebots ofensius que s'han materialitzat amb dos triples. L'intercanvi de cistelles afavoria els locals, però amb l'entrada de Valtonen, Steinbergs i Oriola, l'equip s'ha endurit en defensa, sobretot controlant el rebot defensiu.

En atac, l'equip de Pedro Martínez notava el director de joc que hi havia sobre la pista. Amb Brandon Taylor les accions individuals i en parelles esdevenien hàbit. Amb l'entrada de Dani García, les pilotes canviaven amb freqüència de mans, i les llargues combinacions aconseguien més llançaments alliberats. Tot i això, els locals sempre mantenien un curt lideratge al marcador, amb el que es van fondre els primers deu minuts de matx (31-25).

Els malaguenys aprofitaven totes les accions per a córrer, i en un parell d'ocasions l'excessiu nombre de jugadors manresans al rebot ofensiu facilitava transicions còmodes per l'equip d'Ibon Navarro. Al segon període, el joc ofensiu manresà tornava a estar en mans de Taylor, però ara, el base nord-americà llegia molt millor el joc amb parelles amb Geben, i els talls per línia de fons des del costat contrari oferien als bagencs bones opcions a prop de la cistella.

Malgrat el poc encert individual inicial, Robinson ha fet gala de la seva importància a l'equip, i des de la defensa ha recuperat el seu nivell habitual. Amb dues grans accions en l'ajuda ha clavat dos taps que el nord-americà ha acompanyat d'un alley-oop a passada des de gairebé el mig de la pista de Dani García. Un dels jugadors que millor impacte ha tingut en aquesta primera meitat ha estat Pierre Oriola, que a poc a poc va recuperant sensacions, i aporta moltes solucions en les continuacions del bloqueig directe. Travanté Williams empatava el duel a 44 quan restaven menys de dos minuts per arribar a la mitja part, però un intercanvi de cistelles i un triple central d'Osetkowski donava tres punts d'avantatge als locals (49-46).

A la represa, els d'Ibon Navarro han tornat a dominar. Un inici trepidant i amb molt encert dels malaguenys ha posat contra les cordes el Baxi, que tan sols va anotar tres dels dotze llançaments que ha intentat en tot el període. Les penetracions que durant la primera meitat generaven bons llançaments ara s'estampaven contra el mur local, i trobar companys oberts ja no era una tasca tan senzilla. Les pèrdues de pilota s'acumulaven, i les poques idees en atac penalitzaven les opcions de mantenir-se a una distància que els permetés optar al triomf final. Però ha estat aleshores quan, en moltes ocasions amb més ofici que qualitat, l'equip d'Ibon Navarro ha aconseguit un màxim avantatge de 15 punts. Una reacció malaguenya liderada per Osetkoswki, que des de més enllà de la línia dels 6,75, ha fet estèril els esforços dels manresans per encetar el darrer període amb opcions reals.

Amb un 70-60 reflectit a l'electrònic, els jugadors de Pedro Martínez van sortir amb una destacable agressivitat defensiva, anivellant el duel que des de la represa plantejava Ibon Navarro. Però l'encert local feia massa mal als manresans, que a poc a poc perdien opcions de triomf (85-64). Dues cistelles al pal baix de Geben i dos triples, un a càrrec de Steinbergs i l'altre de Travanté estabilitzaven la sagnia als 14 punts. Un altre petita ratxa manresana, quan tan sols restaven tres minuts i mig de partit, hagués permès somiar, però el fantasma de les pilotes perdudes ha tornat a llastrar l'equip. A més, un percentatge molt pobre des de la línia dels 4,60 (16/25) els sentenciava.