Ibon Navarro fa costat a Pedro Martínez i també critica l’ACB pel polèmic vídeo en què Djedovic llança la pilota a Geben

El tècnic de l'Unicaja lamenta que es ressalti aquesta acció i no l'esforç del jugador del Baxi

L'entrenador del Manresa havia respost que ell es quedava amb l'actitud del seu jugador de voler "salvar una pilota gairebé impossible"

Djedovic llança la pilota a Geben, mentre Perry li demana per iniciar el contracop

Djedovic llança la pilota a Geben, mentre Perry li demana per iniciar el contracop / ACB

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

L'entrenador de l'Unicaja, Ibon Navarro, ha fet costat al tècnic del Baxi Manresa Pedro Martínez i també ha criticat el polèmic vídeo de l'ACB en què es valora de manera positiva l'acció de Nihad Djedovic en què, amb la pilota controlada i podent iniciar un contracop de 5 contra 4, va preferir llançar-la contra Martinas Geben que era a terra. "En lloc de parlar que un jugador de l'equip rival es llança a terra per salvar una pilota impossible, que és un dels valors que hi ha a l'esport, el no rendir-se mai, se centren en una cosa que no m'agrada gaire", ha dit Navarro a la roda de premsa prèvia del partit de Champions League que demà jugarà el seu equip contra el Falco Szombathely hongarès.

La polèmica es va iniciar ahir, quan la Liga Endesa va publicar un vídeo al seu compte oficial a la xarxa X en què es veia el jugador del Baxi Manresa Martinas Geben llançar-se a terra per recuperar una pilota que havia sortit rebotada, no ho aconseguia i qui l'agafava era el jugador de l'Unicaja Nihad Djedovic. En el vídeo es veu clarament com Kendrick Perry li demana que li passi per iniciar el contracop atès que, amb Geben a terra, tenen avantatge de 5 contra 4. Semblava el més lògic. També el més esportiu. Però, Djedovic va decidir llançar la pilota contra Geben i a l'alçada de la cara.

A més, l'autor del tuit va acompanyar el vídeo amb el comentari: "Estic desitjant (en majúscules) veure les vostres respostes a aquest fil. Anomena el teu amic que se les sap totes absolutament i podria firmar la de Djedovic".

Immediatament, Pedro Martínez va reaccionar-hi amb un comentari en què deia que "jo em quedo amb el jugador del Manresa que es llança a terra per salvar una pilota gairebé impossible. Però, ressalteu el que us faci més gràcia des de la lliga..."

"Crec que Pedro Martínez té raó", ha dit Ibon Navarro. "Em sembla malament que es valori més aquesta acció que la d'un jugador que es llança a terra per una pilota", ha afegit el tècnic de l'Unicaja.

El vídeo i el comentari continuen penjats al compte oficial de la Lliga Endesa, malgrat les reaccions dels dos tècnics i de la majoria de comentaris que el fil i les valoracions de Martínez i Navarro han generat.

Des del Baxi Manresa no han volgut anar més enllà del que és "una errada del communty manager de la Lliga Endesa, del que és una jugada antiesportiva" i es mostren satisfets de la reacció que hi ha hagut "en el món del bàsquet en general".