Aventura

El bagenc Pau Nacenta és segon d'una Spartan a Tenerife i completa un repte solidari

L'esportista de Sant Salvador de Guardiola fa medalla a la modalitat Beast i fa tres voltes al circuit per recollir fons per a la reforestació de l'illa canària

Redacció. Manresa

L'esportista de Sant Salvador de Guardiola Pau Nacenta va assolir dos èxits en el decurs de la Tenerife Spartan Trifecta Weekend 2023, un seguit de curses extremes d'obstacles que es van dur a terme a l'illa canària. D'una banda, va quedar segon en la categoria Beast, i primer de l'estat espanyol. De l'altra, va ser el primer de fer tres voltes al mateix circuit per finalitats solidàries, recollir fons per a la reforestació insular després dels incendis de l'estiu passat.

Així, en la categoria beast, calia cobrir un circuit de de 21 quilòmetres amb 30 obstacles de tot tipus. Nacenta va ser segon amb un temps d'1.35.44 d'un total de 43 participants. No content amb això, va tornar a fer el recorregut amb la categoria popular i el va acabar en 2 hores i 35 minuts. En acabat, el va tornar a fer amb amics i família i també ajudant un company del club, el Gimnàs Cube, amb disminució física que el va cobrir amb cadira de rodes.

Tot aquest repte el va dur a terme per tal de recollir fons de cara a la reforestació de l'illa de Tenerife, afectada per una sèrie de brutals incendis l'estiu passat. Tothom qui vulgui, pot aportar fons per a aquesta finalitat a Moving the planet, on hi ha un apartat destinat a aquesta finalitat. Nacenta explica que els incendis que hi ha hagut prop de casa seva l'han afectat molt durant la seva vida i per això ha dut a terme la iniciativa.