La ciutat de Manresa, representada pel seu alcalde, Marc Aloy, i pel regidor d'Esports, Anjo Valentí, ha rebut aquest dijous a Brussel·les la bandera que l'acredita com a Ciutat Europea de l'Esport 2024. L'acte, organitzat per ACES Europe, s'ha fet al Parlament Europeu i també hi han participat totes les altres ciutats del continent que han rebut aquesta distinció en les seves diferents categories.

En el seu parlament, que ha arrencat en català com a suport a la demanda de la seva oficialitat a Europa, Aloy ha recordat que Manresa és una ciutat "que viu l'esport, és bressol d'esportistes olímpics com Manel Estiarte, el millor waterpolista de la història i té un equip de bàsqute que competeix a l'elit estatal i va guanyar una Lliga ACB, una Copa del Rei i va ser finalista de la Lliga de Campions".

Aloy també ha volgut recordar que la ciutat compta amb esportistes i equips d'elit en gimnàstica, waterpolo, natació, atletisme, futbol, futbol sala o judo i que "l'esport hi arriba a tota la societat, amb 70 clubs, 7.000 fitxes federatives i 250 espais esportius".

Finalment, ha fet esment al desplegament de programes "per fomentar la pràctica social i comunitària de l'esport perquè totes les persones el puguin practicar, perquè entenem que l'esport és una eina fonamental de salut, d'educació i de cohesió i una manera de difondre valors com el treball en equip i la solidaritat". Ha afegit que Manresa aprofitarà aquest nomenament "per seguir creixent, millorant instal·lacions i promovent la nostra ciutat esportiva".

Tota la informació sobre Manresa, Ciutat Europea de l'Esport 2024, es pot trobar en una web específica a la qual la ciutadania s'hi pot continuar adherint. De moment, n'hi ha 600 a títol personal i 70 d'entitats. Properament, s'hauria d'anar donant a conèixer el programa d'activitats a partir del mes vinent, amb l'obligació de fer almenys un acte cada mes.