Poliesportiu

La delegació de Manresa rep a Brussel·les la bandera que l'acredita com a Ciutat Europea de l'Esport 2024

L'alcalde, Marc Aloy, que recull l'emblema acompanyat pel regidor d'Esports, Anjo Valentí, arrenca el seu discurs en català per recordar les virtuts de la seva candidatura

Jordi Agut

Jordi Agut

La ciutat de Manresa, representada pel seu alcalde, Marc Aloy, i pel regidor d'Esports, Anjo Valentí, ha rebut aquest dijous a Brussel·les la bandera que l'acredita com a Ciutat Europea de l'Esport 2024. L'acte, organitzat per ACES Europe, s'ha fet al Parlament Europeu i també hi han participat totes les altres ciutats del continent que han rebut aquesta distinció en les seves diferents categories.

En el seu parlament, que ha arrencat en català com a suport a la demanda de la seva oficialitat a Europa, Aloy ha recordat que Manresa és una ciutat "que viu l'esport, és bressol d'esportistes olímpics com Manel Estiarte, el millor waterpolista de la història i té un equip de bàsqute que competeix a l'elit estatal i va guanyar una Lliga ACB, una Copa del Rei i va ser finalista de la Lliga de Campions".

Aloy també ha volgut recordar que la ciutat compta amb esportistes i equips d'elit en gimnàstica, waterpolo, natació, atletisme, futbol, futbol sala o judo i que "l'esport hi arriba a tota la societat, amb 70 clubs, 7.000 fitxes federatives i 250 espais esportius".

Finalment, ha fet esment al desplegament de programes "per fomentar la pràctica social i comunitària de l'esport perquè totes les persones el puguin practicar, perquè entenem que l'esport és una eina fonamental de salut, d'educació i de cohesió i una manera de difondre valors com el treball en equip i la solidaritat". Ha afegit que Manresa aprofitarà aquest nomenament "per seguir creixent, millorant instal·lacions i promovent la nostra ciutat esportiva".

Tota la informació sobre Manresa, Ciutat Europea de l'Esport 2024, es pot trobar en una web específica a la qual la ciutadania s'hi pot continuar adherint. De moment, n'hi ha 600 a títol personal i 70 d'entitats. Properament, s'hauria d'anar donant a conèixer el programa d'activitats a partir del mes vinent, amb l'obligació de fer almenys un acte cada mes.