Berga, Puig-reig i Gironella lluiten per l'ascens, mentre que l'Oliana i el Navàs aspiren a mantenir-se a Segona Catalana

El Berga i el Puig-reig van protagonitzar el derbi de la jornada, la setmana passada

El Berga i el Puig-reig van protagonitzar el derbi de la jornada, la setmana passada / Oscar Bayona

Lluc Grandia

La Segona Catalana és una de les competicions del món del futbol més interessants i, alhora, més igualades. Els equips de casa nostra, tots amb les seves pròpies realitats, n'han viscut de fredes i calentes en el que portem de curs. Equips com el Berga, el Puig-reig i l'Atlètic Gironella ocupen la part alta de la taula i tenen com a meta accedir a les places d'ascens; La Seu d'Urgell o el Vilanova del Camí estan a la mitja taula, amb la relativa calma de saber que estàs prou lluny del descens; i el Solsona,al límit de la permanència, o l'Oliana i el Navàs, en zona de descens, hauran de lluitar de valent per no caure a Tercera.

Des de Berga, el seu entrenador, Pau Morral, valora "molt positivament" l'inici. Han arribat a l'aturada segons, a un punt del líder, el Torelló. "Teníem un equip bastant nou i un cos tècnic nou". "Estem contents perquè l'equip està creixent amb pilota i sense", explica Morral, que celebra els resultats obtinguts, que l'han fet ser líder durant moltes jornades. "Les sensacions són molt positives", explica.

L'Atlètic Gironella també ha tingut un molt bon inici. El seu tècnic, Joan Segura, explica que "hi ha gent que s'ha sorprès que estiguem entre els cinc primers, però sorprèn a qui no està amb nosaltres el dia a dia". Considera que els entrenaments són molt positius i "són molts factors que afavoreixen que tinguem un equip molt competitiu". "Costa molt més guanyar a fora que a casa, tot i que ho haguem tingut a tocar", explica. I és que els gironellencs han vençut tots els compromisos com a locals, però no n'han pogut guanyar cap a domicili. Tot i així, assegura que "hem competit cada partit" i que "queda molta lliga".

El proper rival del Gironella és el Puig-reig, que també ha fet un bon inici, malgrat la derrota contra el Berga de l'últim partit, que "ens va tocar molt", segons explica el seu entrenador, Jesús Pelfort. "Som un equip que hem anat de menys a més", i això els ha permès arribar a la setena posició actual. "L'equip ha tingut la personalitat per girar la truita de la mala dinàmica de l'inici de temporada", tant a nivell de resultats i de joc, segons relata. Està decebut per les tres derrotes a casa, "que la nostra gent no mereix", però està satisfet pel treball que ha permès "trobar en el joc aquesta identitat que té el Puig-reig. "Estem en una dinàmica positiva".

El Vilanova del Camí va tenir un inici de curs "massa bo", en paraules de Romans Carrillo, el seu entrenador. I és que van vèncer a rivals de categoria i es van posar a la part noble de la taula. De fet, el Ciudad Cooperativa, el líder, només ha perdut contra els vilanovins. Actualment, porten tres derrotes i un empat als últims quatre partits. Carrilo explica que, per un equip acabat d'ascendir, "al començar tant i tant bé, fa que la gent es confongui i pensi que això que ens està passant ara no és normal, quan pot passar i és normal". Tot i així, considera que aquests últims partits s'han acabat de forma "cruel", ja que tenien possibilitats de vèncer. Carrillo té molt clar que "l'objectiu és la permanència" i que, per tant, de moment s'està complint. Diu que "la feina és a les àrees, ja que quan estem sòlids defensivament ens costa marcar, i viceversa", però confia en "el bon joc, el talent i la unió de l'equip" per aconseguir la permanència. 

La Seu d'Urgell descansa en l'onzena posició, a cinc punts del Soses, que marca el descens. Tot i així, l'entrenador, Jordi Santacruz, explica que "la valoració que fem no és positiva", ja que "el nostre objectiu era estar a la part alta de la classificació". Santacruz associa aquests resultats a que "estem sent molt irregulars, és cert que competim bé cada partit, però els números manen". Els urgellencs troben a faltar els gols, ja que són el tercer equip menys golejat (conjuntament amb el Solsona), però també un dels menys golejadors. L'entrenador explica que "generem ocasions de gol, però hem estat molt poc encertats". A més, lamenta que "a fora de casa no estem traient bons resultats" (cinc derrotes de set partits). Tot i així, assegura que "seguim treballant amb la confiança de que podem millorar. 

Dues posicions per sota, el Solsona té sensacions "agredolces", tal com explica el seu entrenador, Xavi Díaz. "Les lesions han sigut un tema important que ens ha llastat molt". "Hem tingut setmanes de vuit i nou lesionats, i això ha fet que no siguem on esperàvem o que l'equip té el potencial de ser", relata. Els solsonins, tot i això, han competit tots els partits i, en alguns casos, han dominat enfrontaments que han acabat en derrota. Com la Seu, és un equip molt potent defensivament, però "les baixes ens estan restant gol". "L'equip ha d'anar a més, i ara passat festes recuperem efectius". 

Al grup 4, l'únic representant bagenc de la categoria, el Navàs, no està gaudint del millor inici de curs, i és quinzè, a un punt de la permanència. "Hem sigut bastant irregulars, hem sigut capaços de mostrar partits molt complerts, com el Sant Quirze (5-1), i la pitjor cara, com el cap de setmana següent al Tibidabo (6-2)", explica Adrià Torres, l'entrenador dels navassencs. "Volem ser més constants per aconseguir més punts, i estem lluny d'on pensem que volem estar". Com el Solsona, els navassencs també han patit nombroses lesions i Torres ha obert la porta a reforçar "algunes posicions que ara estan coixes" a l'hivern, tot i que destaca que "ara tenim una plantilla competitiva". 

L'Oliana és el penúltim classificat del grup 5, en zona de descens. Tal com explica el seu entrenador, David Jaray, "els resultats no ens estan acompanyant però estem contents de com estem jugant, estem demostrant la nostra personalitat, i podrem assolir l'objectiu de mantenir-nos". L'Oliana ha ascendit aquest any de Tercera Catalana i, segons el seu entrenador, "estem notant el canvi de categoria", per un bloc que ve principalment de l'any passat. Tot i això, Jaray ressalta que "en els últims dos partits hem aconseguit un empat i una victòria, i estem convençuts que aquesta bona ratxa seguirà". L'entrenador també està satisfet ja que "hem competit tots els partits, la majoria els hem perdut al tram final, on es nota la falta d'experiència a la categoria", tot i que creu que això canviarà i "anirem cap amunt".

TEMES