El Cardona lidera imbatut el Grup 8è de la Tercera Catalana

Els jugadors del Cardona celebren uns dels gols de la setmana passada contra el Fruitosenc

Els jugadors del Cardona celebren uns dels gols de la setmana passada contra el Fruitosenc / Jordi Biel

Lluc Grandia

Després de 12 jornades, el Grup 8 de Tercera Catalana ja ha establert les diferències entre els que hauran de lluitar pel títol i els que hauran de guanyar per evitar l'infern a Quarta Catalana. De moment, el màxim favorit i l'equip a batre en aquestes primeres jornades és el Cardona. Líder imbatut de la categoria, només ha cedit dos empats des de principi de temporada i té sis punts de marge sobre el segon.

Després d'un tram final de la temporada passada on ja van excel·lir i només van ser superats pel Penya Anguera B, enguany no estan tenint rival i ho van deixar clar en el partit contra el Fruitosenc de la setmana passada. Com a tall d'exemple, avui fa un any exacte que els de David Andreu van perdre el seu últim partit, contra l'Avià a la dotzena jornada de l'any passat.

El segon classificat és l'Avià. Només una mala ratxa, amb un punt en tres partits entre la jornada sis i la vuit, han fet que els avianesos estiguin a sis punts del lideratge. A un punt, hi tenen el Can Trias. L'equip vallesà és un nouvingut al grup (no a la categoria) i és un rival sòlid que només ha perdut la primera jornada.

Empatat a punts, l'Avinyó està protagonitzant la sorpresa del grup estant a la part alta malgrat ser un recentment ascendit i posar en problemes als equips més grans de la categoria, només ha perdut contra la Pirinaica B.

Tanquen el grup capdavanter, precisament, la Pirinaica B i el Fruitosenc. Ambdós equips van caure en la darrera jornada malgrat ser dels conjunts més regulars de la categoria. Mentre que el filial de l'equip manresà només s'ha deixat punts amb equips de la part alta, els santfruitosencs han vençut els compromisos amb els capdavanters (excepte el Cardona) i han perdut punts amb els equips de la part baixa.

El Súria va començar malament, sumant un punt en tres partits, però es va refer i ja s'han allunyat del descens gràcies a una molt bona dinàmica.

Els segueixen Viladecavalls i Joanenc B. Els vallesans han pagat la seva irregularitat, malgrat competir gairebé tots els partits. I els santjoanencs van arribar a col·locar-se segons, però un punt en les últimes quatre jornades els ha fet caure a la mitja taula.

El Navàs B també porta una mala dinàmica, ja que, com els santjoanencs, els hi està tocant enfrontar-se als equips de la part alta en les últimes jornades. Així i tot, conserven nou punts de marge respecte al descens.

Apropant-se a la part baixa, hi tenim el Sant Pau i el Sallent. Els manresans van vèncer la setmana passada després de no fer-ho en cinc partits i apropar-se perillosament al descens, mentre que els sallentins han anat de més a menys i han perdut posicions respecte a les primeres jornades.

La Balconada està patint en el seu curs de retorn a la categoria i ara mateix és tretzè, marcant el tall de la permanència (tot i que els dos pitjors tretzens dels grups de Barcelona baixaran igualment). Els manresans han competit contra els equips grans, però no acompanyen els resultats.

Ja en zona de descens, el Calaf ha millorat en les últimes jornades després d'un inici per oblidar i mira cap amunt, amb la permanència com a objectiu.

El Pare Ignasi Puig només va vèncer a la segona jornada com a únics punts en tota la temporada i veu com la permanència ja està a set punts.

I el Navarcles és cuer, amb només dos punts. Va estar a punt d'aconseguir la victòria al derbi contra el Fruitosenc i ha competit els partits, però no ha aconseguit trobar resultats que els apropin a la salvació.

TEMES