FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ RFEF

El CE Manresa sotmet el cuer CF La Nucía en els temps de descompte del primer i el segon període (2-0)

Les anotacions de Carlos Gilbert i Nil Garrido van atorgar la cinquena victòria de l'exercici a un conjunt blanc-i-vermell que ocupa la setena posició a la classificació

Sense brillantor, però amb la solvència imprescindible per assolir un triomf tan necessari com transcendent contra el cuer del grup 3r de la Segona Divisió RFEF. El Centre d’Esports Manresa es va imposar a l’alacantí CF La Nucía a l’estadi del Congost (2 a 0) i escala fins a la setena posició a la classificació. La cinquena victòria a la lliga, la quarta segellada a la capital del Bages, permet als blanc-i-vermells situar-se a la mateixa distància (3 punts) del cinquè classificat, la UE Sant Andreu, és a dir, de la darrera formació que, a hores d’ara, accediria al play-off d’ascens a la Primera Divisió RFEF, que del tretzè, el filial del València CF, l’equip que es veuria abocat a lluitar per eludir el descens de categoria en una temuda eliminatòria en acabar la fase regular de la competició.

Per entomar el desafiament de vèncer el cuer de la lliga, el tècnic del CE Manresa, Xavi Corominas, va introduir dues modificacions a l’onze que ha estat titular les últimes dues jornades. Així doncs, el porter Òscar Pulido, ja recuperat de la seva lesió al soli de la cama dreta, va agafar el relleu del prometedor Héctor Hurtado i Àlex Iglesias va substituir David Pons a la posició de lateral esquerre. Un procés gripal va fer que Marc Martínez s’afegís a la relació de baixes configurada pel central Yeray Izquierdo i pel mig centre Martí Soler.

El CF La Nucía només va discutir la possessió de la pilota al CE Manresa durant el primer quart d’hora de joc. La pressió que exercien ambdues formacions a la parcel·la defensiva de l’oponent era intensa i efectiva. En aquesta primera fase de l’enfrontament, Òscar Pulido va blocar una enverinada centrada rasa d’Eneko Delgado des de la posició d’extrem esquerre (min 6) i Álex Sánchez va tallar l’armada pel veterà davanter Adolfo Enríquez Fofo (min 8). 

Iniciativa ofensiva, expulsió i gol

Transcorreguts els primers setze minuts, els amfitrions van assumir la iniciativa ofensiva i el porter visitant Fernando Arcana va haver d’aturar la intencionada rematada de cap d’Alpha Bagayoko armada arran d’una precisa centrada d’Enric Baquero (min 25). 

L’expulsió amb targeta vermella directa del lateral dret del CF La Nucía Joan Monterde (min 34), com a conseqüència d’una acció de joc perillós comesa sobre el mig centre local Álex Sánchez, va accentuar el domini blanc-i-vermell. Malgrat aquesta circumstància, el CE Manresa no va adquirir avantatge a l’electrònic fins al temps de recuperació de la primera meitat. Aleshores, Alpha Bagayoko va deixar passar intel·ligentment una centrada rasa d’Enric Baquero des de la posició d’extrem esquerre i, així, va habilitar Carlos Gilbert per batre Fernando Arcana amb una inapel·lable canonada rasa des de la frontal de l’àrea de gol alacantina (min 45+1).

Perseverar fins a poder setenciar

El segon període va ser un monòleg del CE Manresa, amb fases de més i de més i de menys intensitat pel que fa als embats ofensius dels amfitrions. El lateral esquerre Àlex Iglesias va estar a punt de determinar el guanyador de l’enfrontament amb un enverinat centre xut que va sortir fregant el travesser de la porteria del CF La Nucía (min 47). La rèplica d'Adolfo Enríquez Fofo va ser una rematada del tot innocua (min 48). Tretze minuts després, Fernando Arcana es va haver de lluir per desviar a córner el servei de falta executat a mitja alçada per Omar Ouhdadi des de la frontal de l’àrea visitant. L’absència de Marc Martínez i Martí Soler impedia al CE Manresa oferir la millor versió del seu joc combinatiu, però la perseverança de tots els jugadors blanc-i-vermells fructificava i facilitava noves ocasions al conjunt bagenc. En aquest context, Nil Garrido va controlar a la frontal de l’àrea de gol alacantina el refús d’un xut de Carlos Gilbert i el central Fernando Jiménez-Pajarero va haver d’impedir sobre la mateixa línia de gol que la rematada a boca de canó del mig centre navarclí segellés la victòria del CE Manresa (min 66). 

Les úniques aproximacions perilloses del CF La Nucía es van produir en el tram final del matx. Primer, César Gomez no va poder arribar a rematar de cap una intencionada centrada de Adolfo Enríquez Fofo (min 81) i, quatre minuts després, Òscar Pulido va conjurar l’enverinat xut creuat de Javi Serra. A continuació, una magnífica assistència de Tom Diawara va habilitar Javi López per xutar des de l’interior de l’àrea de gol, però el porter alacantí va desviar l’esfèrica (min 88). Sense excel·lir, el CE Manresa havia generat quatre ocasions de gol i deu accions de perill quan Nil Garrido va establir el marcador definitiu (2 a 0) amb una canonada armada des de la frontal de l’àrea de penal del CF La Nucía arran d’una passada de Pol Ballesteros (min 94).

LA FITXA TÈCNICA.

CE MANRESA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Òscar Pulido; Dani Reina, Moha, Nacho Pastor, Àlex Iglesias (David Pons min 83); Álex Sánchez, Nil Garrido; Carlos Gilbert, Omar Ouhdadi (Pol Ballesteros min 73), Enric Baquero (Tom Diawara min 83); i Alpha Bagayoko (Javi López min 73).

CF LA NUCÍA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Fernando C. Arcana; Joan Monterde, Mario Robles (Agustín Murillo Agus min 84), Fernando Jiménez-Pajarero, Víctor Savall; Thomas Dasquet, Eneko Delgado (Yosmel Zayas min 84); Alberto Rubio (César Gómez min 60), Adolfo Enríquez Fofo, Javi Serra; i Mariano Sanz.

ÀRBITRE. Adrián Calvo Martínez (Comitè de la Rioja), auxiliat per Guillermo Carlos Rodríguez-Ovejero i Roberto Jiménez Olano. Va expulsar amb targeta vermella directa l’alacantí Joan Monterde (min 34). Va amonestar els visitants Adolfo Enríquez Fofo (min 34), Mariano Sanz (min 43) Eneko Delgado (min 44) i Mario Robles (min 82). GOLS. 1-0 Carlos Gilbert (min 45+1) i 2-0 Nil Garrido (min 94).

ESTADI. Estadi del Congost. 668 espectadors.

[object Object]

L’entrenador del CE Manresa, Xavi Corominas, va fer una valoració «molt positiva» de les prestacions que va oferir el seu equip contra el cuer CF La Nucía. El barceloní va posar èmfasi en el fet que «ja estàvem fent un bon partit quan s’ha produït l’expulsió del lateral dret alacantí, doncs arribàvem amb perill per les bandes i dominàvem nombroses facetes del joc». Xavi Corominas va reconèixer que «en els últims minuts, el CF La Nucía ha generat alguna ocasió». «Abans però, el CE Manresa ha gaudit d’oportunitats per sentenciar el guanyador de l’enfrontament, però no hem estat prou encertats en la rematada», va assenyalar.

L’entrenador va remarcar la idoneïtat «de mantenir un equip inicial estable integrat per futbolistes que es coneguin a fons i que optimitzin les seves potencialitats» i va lamentar que «sense Marc Martínez, que va emmalaltir ahir, i Martí Soler, només teníem a mig centres d’un perfil similar». D’altra banda, Xavi Corominas va considerar que «els propers partits són molt importants i poden determinar el futur de l’equip a la lliga. Haurem de jugar molt bé per guanyar la UD Alzira i el Club Atlètic Saguntí a casa», després de «fer un gran partit a Terrassa que ens permeti puntuar o vèncer a l’estadi Olímpic. No vam fer un mal partit a Alacant, però no vam generar prou ocasions per optar a sumar un punt al feu de l’Hèrcules CF». «Hem de tornar a puntuar a domicili», va sentenciar.