Copa Catalunya Femenina

Dues cares d’una mateixa moneda a Olesa i a Sant Fruitós

El Nou Bàsquet Olesa opta a accedir a la final a quatre, mentre que el Petropintó ASFE espera recuperar efectius mentre competeix

Les jugadores de rol del Petropintó han hagut de fer una passa endavant

Les jugadores de rol del Petropintó han hagut de fer una passa endavant / Arxiu/Mireia Arso

La temporada de debut a Copa Catalunya del Nou Bàsquet Olesa i el Petropintó ASFE no està deixant a cap dels dos conjunts indiferents. Les del Baix Llobregat nord plantejaven des de l’inici un canvi en la seva manera de jugar, i els ha resultat efectiu. Una plaga de lesions, en canvi, han estat el principal escull per a que les jugadores del Bages arranquessin de manera triomfal.

Amb sis victòries i quatre derrotes, el sènior femení del Nou Bàsquet Olesa ocupa la sisena posició a la segona màxima categoria del bàsquet català. Un balanç de victòries i derrotes que comparteixen tres rivals més, i que deixa el conjunt que dirigeix Justo Diaz amb l’ajuda de Néstor Ponce «molt satisfet». El segon entrenador del conjunt del Baix Llobregat nord, creu que «la unió de tot l’equip és la principal raó per la qual hem començat tan bé la temporada». 

"Ara que coneixem el nivell de la lliga, no ens conformem amb salvar la categoria, volem ser entre els cinc primers"

Néstor Ponce

— Segon entrenador del Nou Bàsquet Olesa

Ponce, però, també es mostra crític amb les seves jugadores, i recorda que «encara no som prou constants, sobretot en defensa, durant els quaranta minuts de partit». Tot i aquestes desconnexions temporals, l’ajudant de Diaz confia que «podem corregir aquestes errades» i així optar «a ser entre els cinc primers classificats» en el seu debut competitiu a Copa Catalunya.

La mala sort, materialitzada en lesions, l’encarna el Petropintó ASFE. L’equip del Bages ha perdut set dels deu partits fins ara, alguns d’aquests «contra rivals que no eren superiors a nosaltres», afirma el seu entrenador, Màrius Bonjorn. El dur inici de campanya, però, també deixa alguns punts positius, com «el pas endavant» que han hagut de fer moltes de les «jugadores de rol» de la plantilla. Una circumstància que ha fet que «guanyessin confiança, i que ens serà de molta ajuda quan tornin les jugadores lesionades, perquè tindran moltes opcions de participar i ajudar l’equip».

"Les lesions han fet que jugadores de rol facin una passa endavant que ens anirà molt bé en el futur"

Màrius Bonjorn

— Entrenador del Petropintó ASFE

Amb l’únic objectiu de continuar treballant mentre recuperen jugadores, l’equip bagenc rebrà dissabte el Nou Bàsquet Olesa. Un rival que coneixen bé de la temporada passada a Primera.