Copa Catalunya masculina

Fortuna desigual entre els equips masculins de Copa

El CBArtés només ha perdut un partit i lidera en solitari el seu grup, mentre que el CBVilatorrada tanca la classificació amb un sol triomf

El Grup Via CB Artés és el líder de la categoria

El Grup Via CB Artés és el líder de la categoria / Eduard Vega

La creació d’una nova categoria, Super Copa, podia desvirtuar la que fins l’any passat era la màxima categoria del bàsquet català, Copa Catalunya, però no ha estat així. De fet, el nivell dels participants i la igualtat manifesta entre els catorze conjunts que integran la competició es pot veure reflectida a la classificació, on només tres victòries separan el segon classificat amb l’onzè.

El ferm líder del grup, fins ara, ha estat el Grup Via CB Artés. L’equip que dirigeix per tercera temporada Pep Piqueras ha patit fins a sis canvis respecte la plantilla del curs passat, però això no els ha impedit excel·lir en la seva segona temporada a Copa. El fitxatge de components joves i lluitadors, diu Piqueras, «va fer que ens costés un pèl agafar automatismes per a jugar com volíem, però amb el pas de les jornades hem crescut molt». Tot i això, l’equip bagencs només ha perdut un dels deu partits que ha disputat, contra l‘Adepaf Txot’s, a Figueras, un desplaçament per el qua «encara no estàvem del tot preparats».

"L’objectiu, des de l’inici del curs, és anar partit a partit, i no em sembla que l’haguem de canviar"

Pep Piqueras

— Entrenador del Grup Via CB Artés

 Amb l’objectiu de «continuar creixent i competir», Piqueras aposta per no posar-se metes, i anar «setmana a setmana». Una decisió que «no considero necessària canviar perquè ens ha anat molt bé fins ara».

"Espero un miracle aquestes festes, i que els reis ens portin un jugador interior, perquè el necessitem"

Ivan Culebras

— Entrenador del Terra Endins CB Vilatorrada

L’altra cara de la moneda l’encarna el Terra Endins CB Vilatorrada. El conjunt dirigit per Ivan Culebras només ha estat capaç de guanyar un partit en les deu jornades de competició. Un rendiment que el màxim responsable de l’equip atribueix a la mala fortuna amb les lesions, «sobretot dels jugadors interiors». I és que entre els dos pivots que el tècnic tenia a la plantilla a l’inici de la temporada, «només han jugat tres partits». Per aquest motiu, i amb l’objectiu de canviar la dinàmica del curs i salvar la categoria, Culebras reclama «un miracle aquestes festes, i poder incorporar un jugador interior». D’entrada, aquest cap de setmana, els santjoanencs hauran d’arrencar un triomf contra el Mataró, penúltim classificat de Copa Catalunya.