Futbol i futbol sala

Pep Guardiola i Clàudia Pons seran reconeguts dilluns a la gala de la Federació Catalana de Futbol

Els dos tècnics rebran el premi als millors de l'any en una festa en què s'entregaran un total de dotze guardons

Pep Guardiola, en el partit jugat a Luton

Pep Guardiola, en el partit jugat a Luton / Isabel Infantes/Reuters

Jordi Agut

Jordi Agut

L'entrenador santpedorenc del Manchester City Pep Guardiola i la seleccionadora estatal de futbol sala, la baganesa Clàudia Pons, rebran el premi als millors de les seves categories en la gala de la Federació Catalana de Futbol que tindrà lloc aquest dilluns, a partir de les 19.45 hores, a l'Antiga Fàbrica Damm de Barcelona. En les onze gales que s'hauran celebrat, després de la d'avui, serà el sisè premi a millor entrenador per a Guardiola, els quatre últims de manera consecutiva. Pel que fa a Pons, en va obtenir un com a millor jugadora en la gala inicial i després n'haurà guanyat tres com a entrenadora, en la vuitena, desena i onzena edicions.

En les votacions, Guardiola campió del triplet amb el City i que aquest diumenge s'ha imposat amb el seu equip per 1-2 al Luton Town, ha arrasat amb el 75,6% dels punts, per davant ddel blaugrana Xavi Hernández (17%) i tècnic de Las Palmas, Francesc Xavier García Pimienta (7,3%).

En la votació de millor entrenador de futbol sala, Clàudia Pons, campiona europea amb l'equip estatal, ha obtingut una victòria encara més clara, amb el 91,6% dels vots, davant del seleccionador espanyol sub-19 masculí, Albert Canillas (5,56%), i de l'entrenador del Kairat Almaty kazakh Marlon Velasco (2,78%).

Clàudia Pons, durant el passat Campionat d'Europa

Clàudia Pons, durant el passat Campionat d'Europa / Eidan Rubio/RFEF

La gala federativa també reconeixerà com a guanyadors de les seves categories Oriol Romeu i Aitana Bonmatí (millors jugadors de futbol), Alejandro Balde i María Pérez (més projecció), Gerard Moreno, Javi Puado i Irina Uribe (màxims golejadors), Sergio González i Anna Escribano (millors jugadors de futbol sala), Víctor García Verdura (millor àrbitre) i un premi especial del jurat.