FUTBOL/PRIMERA CATALANA

La UD San Mauro anhela l’ascens

Els montbuiencs lideren el grup 2n de la Primera Catalana i el CF Martorell de Javier Gómez Rigol ocupa la tercera posició al grup 3r. L’objectiu del FC Pirinaica i del FC Joanenc és la permanència i el del CF Igualada afermar-se com una alternativa als equips capdavanters

L'interior del FC Joanenc Gerard Martínez intenta aturar la conducció del ‘maurista’ Jordi Aribau

L'interior del FC Joanenc Gerard Martínez intenta aturar la conducció del ‘maurista’ Jordi Aribau / ARXIU/MIREIA ARSO

Quan només falten tres jornades per al final de la primera volta als grups 2n i 3r de la Primera Catalana ja s’han definit els objectius pels quals han de maldar quatre de les cinc formacions de l’àmbit informatiu de Regió7 que militen a la categoria. No endebades, la UD San Mauro de Santa margarida de Montbui encapçala el grup 2n i el CF Martorell és tercer al grup 3r i ofereix unes prestacions que superen les expectatives inicials del club del Baix Llobregat. Per la seva banda, tal com es preveia abans de l’inici de la competició, el FC Pirinaica i el debutant FC Joanenc hauran de competir per assolir la permanència a la categoria. Per últim, la reacció i les tres victòries seguides segellades pel CFIgualada el novembre permeten als blaus presentar la seva candidatura per esdevenir una alternativa real al previsible domini de la UD San Mauro i de l’històric FC Martinenc al grup 2n.

Quan l'equip màxim golejador encaixa pocs gols

La temporada passada, la UD San Mauro va ser l’equip revelació del grup 2n el curs de la seva estrena a la Primera Catalana i va optar a l’ascens a la Lliga Elit fins el tram final de la competició. El club de Santa Margarida de Montbui va apostar per reforçar la plantilla amb futbolistes «que ens permetessin donar un salt qualitatiu pel que fa a experiència, qualitat i professionalitat», explicita el tècnic maurista Jesús Milán. No endebades, l’objectiu de la formació anoienca és «lluitar per la consecució del títol de lliga i per l’ascens de categoria». Malgrat les baixes de llarga durada per lesió o malaltia de quatre futbolistes (el lateral dret Roger Martínez, el central Cristian Castaño, el mig centre Marc Andreu i el davanter Marc Vilajosana), a hores d’ara, la UD San Mauro lidera el grup 2n (26 punts). El conjunt montbuienc és el màxim golejador de l’agrupació (25 gols marcats en 12 partits jugats) i el segon equip menys golejat, amb només 7 gols encaixats.

La irrupció d’Èric Compte Copoví, el davanter de referència maurista i «un rematador consumat» com a màxim golejador del grup (9 gols), una distinció que comparteix amb el davanter del FC Joanenc Jordi García, ha incidit positivament en la immillorable trajectòria dels anoiencs. 

La complicitat entre el tècnic Jesús Milán i el golejador Èric Compte Copoví reverteix en la UD San Mauro

La complicitat entre el tècnic Jesús Milán i el golejador Èric Compte Copoví reverteix en la UD San Mauro / ARXIU/OSCAR BAYONA

El davanter groc Jordi García ha materialitzat nou dels divuit gols marcats pel FC Joanenc a la lliga

El davanter groc Jordi García ha materialitzat nou dels divuit gols marcats pel FC Joanenc a la lliga / ARXIU/OSCAR BAYONA

Jesús Milán assenyala que «si no fem errades greus, el gran favorit FC Martinenc i la UD San Mauro hem de lluitar per la primera posició fins les últimes jornades de la competició». «La vàlua dels suplents determinarà si el segon classificat, la UD San Juan Atlético de Montcada, pot mantenir el nivell que ha demostrat fins ara», afegeix. L’entrenador igualadí detalla dos aspectes que encara pot millorar la formació montbuienca. «Hem se ser més efectius en atac, doncs generem moltes ocasions de gol que podem materialitzar, i aprendre a mantenir la tensió competitiva en tots els partits». Per últim, Jesús Milán considera que serà determinant «saber gestionar les emocions, no perdre la humilitat i no defallir si anem segons i tercers» per aspirar a la consecució del campionat.

El CF Martorell va iniciar el curs esportiu amb l’exigència «de competir en tots els partits», assenyala l’entrenador blanc-i-vermell Javier Gómez Rigol. A més, aquest exercici, els futbolistes que configuraven la renovada plantilla martorellenca havien «d’assimilar la metodologia de treball i l’estil de joc del cos tècnic».  

La trajectòria de la formació del Baix Llobregat millora les expectatives. Després de caure al feu de la sorprenent UE Sant Ildefons en la primera jornada (4 a 2), els blanc-i-vermells van acumular vuit jornades sense conèixer la derrota (sis victòries i dos empats) i, a hores d'ara, encara es mantenen invictes al Municipal Torrent de Llops (cinc victòries i un empat). Tot i això, Javier Gómez Rigol opta per la prudència. «No volem sotmetre els jugadors a una pressió innecessària que podria ser contraproduent. Per tant, fins que no faltin deu jornades per al final de la lliga, el cos tècnic no definirà els objectius espotius d’aquesta temporada». A més, segons l’anàlisi del tècnic originari de Cornellà de Llobregat, encara no estan definits els equips que lluitaran per les primeres posicions al grup 3r de la Primera Catalana. «El potencial de les plantilles del CF Tortosa-Ebre, la UE Sitges i el Santfeliuenc FC m’impedeix descartar que no puguin atrapar els primers classificats». D’altra banda, «sabrà gestionar el vertigen d’ostentar el lideratge la UE Sant Ildefons?», es pregunta Javier Gómez Rigol.

L’expertesa de Javier Gómez Rigol ha permès el CF Martorell afermar-se entre els equips capdavanters del grup 3r

L’expertesa de Javier Gómez Rigol ha permès el CF Martorell afermar-se entre els equips capdavanters del grup 3r / CF MARTORELL

La necessitat de ser consistents per mantenir-se

El FC Pirinaica i el FC Joanenc malden per eludir les quatre posicions que aboquen al descens de categoria al grup 2n de la categoria amb la Unificació Llefià, el CCD Turó de la Peira i la UE Tàrrega. El futur del cuer CE Alguaire (5 punts) sembla sentenciat. 

Oriol Hontangas va rellevar Eduard San José com a màxim responsable tècnic del FC Pirinaica després de la disputa de la 8a jornada. L’entrenador manresà emfasitza que «malauradament, fins aleshores, l’equip no assolia els resultats que es mereixia». Oriol Hontangas considera que els vermells han d’afrontar tres desafiament per segellar la permanència sense dificultats. «Hem de ser més eficients i efectius en atac. A hores d’ara, hem de generar moltes ocasions per marcar un gol. Alhora, hem de millorar la nostra consistència i minimitzar el número d’errades en les quals incorrem en els partits. Per últim, hem de convertir el Municipal de Mion-Puigberenguer en un fortí inexpugnable. Hem de rendibilitzar el suport de la nostra afició». 

Per la seva banda, Marc Viladrich, l’entrenador del FC Joanenc reflexiona que «l’allau de lesions que hem tingut han condicionat el rendiment de l’equip. Hem competit en tots els partis jugats i sempre he tingut la sensació que no estàvem lluny de vèncer». «Hem de revertir la inèrcia d’aquest exercici i recuperar les virtuts que ens caracteritzen i que ens van conduir a la Primera Catalana», sentencia.

Per últim, les tres victòries consecutives signades pel CF Igualada entrenat per Mario Martínez el novembre han permès els blaus escalar fins a la vuitena posició (17 punts). Els igualadins han de confirmar la seva progressió en les properes jornades.

El lateral esquerre del CF Igualada Sebas Mendoza malda per impedir el servei del mitja punta del FC Pirinaica Jesús Peñarrubia

El lateral esquerre del CF Igualada Sebas Mendoza malda per impedir el servei del mitja punta del FC Pirinaica Jesús Peñarrubia / ARXIU/ÀLEX GUERRERO