L'Atlètic Gironella venç el derbi contra el Puig-reig i ja és tercer (2-0)

Els de Joan Segura tanquen l'any en tercera posició després d'un dels partits més complerts de la temporada

Lluc Grandia

L'Atlètic Gironella es va imposar al derbi del Berguedà de la jornada contra el Puig-reig (2-0) en un partit on l'equip de Joan Segura va demostrar que a casa són un equip intractable, davant d'un conjunt visitant que es va recuperar a l'inici del segon temps, però que no va poder anotar davant d'una defensa molt ben organitzada. Amb aquest resultat, els locals ascendeixen fins a la tercera posició, a quatre punts del líder, el Torelló, i a tres del segon classificat, el Berga. Els puig-regencs acaben el 2023 en la setena plaça, a la zona tranquil·la de la taula.

L'inici dels gironellencs va ser molt bo, davant d'un equip rival que va sortir encallat i li va costar una mica més entrar en el joc. Així i tot, els dos equips es disputaven la pilota i els porters havien d'intervenir sense massa dificultats. Al minut 20 de partit, una pilota penjada a l'àrea visitant va comportar una jugada rebuscada que finalment va rematar Jordi Ferrer, que venia d'una lesió, per fer el primer gol del matx. Immediatament després, els de Joan Segura van tenir una ocasió per ampliar el marcador que no va entrar de ben poc. Finalment, en l'última jugada de la primera meitat, els puig-regencs van tenir una opció d'empatar que va sortir fora.

L'inici del segon temps va ser el millor moment dels visitants, tot i que el bon plantejament defensiu dels gironellencs va evitar ocasions clares i el porter Calaf no va haver d'intervenir. Al minut 55, Pau Ragués va superar el seu marcador, va caçar una pilota a l'aire i, sol davant del porter, va fer el 2-0. Els puig-regencs van quedar tocats per aquest gol i, tot i tenir una ocasió que va acabar al pal, no van poder aixecar el partit. Els locals van gestionar les seves forces i van mantenir la porteria a zero per endur-se tres punts clau abans de l'aturada per Nadal.

ATLÈTIC GIRONELLA: Calaf, Garcia, Chellenyak, Núñez, Palomo, Montañà (Díaz 54’), Ferrer, Calls, Ragageles (Freire 46’), Puigdellívol (Cunill 75’) i Ragués (Nahal 72’). PUIG-REIG: Solanich, Alessio, Guijarro, Balmes, Bandzeladze (Carreras 80’), Montardit (Pons 46’), Santasusagna (Divins 46’), Soler, Lorenzo (Caicedo 56’), Claret i Asensio.

GOLS: 1-0 Ferrer min 20, 2-0 Ragués min 55.

ÀRBITRES: El Bakkali, auxiliat per Regragui i Formoselle. Va amonestar els locals Montañà, Ragageles, Freire, Díaz, Palomo i Cunill, i els visitants Guijarro i Claret.