La Balconada s'endú el derbi manresà contra el Pare Ignasi Puig (2-1)

Els del Xup van tenir opcions d'endur-se tres punts vitals, però els locals van imposar-se al final

Lluc Grandia

La Balconada es va endur el derbi de la ciutat de Manresa de diumenge en vèncer per dos gols a un al Pare Ignasi Puig en un partit molt igualat i davant d'un públic molt nombrós, tant local com el vingut del Xup. Els visitants es van avançar, però la bona reacció dels blanc-i-blaus va permetre la remuntada. Els locals, gràcies a aquest resultat, finalitzen el 2023 en dotzena posició, sis punts per sobre del descens. El mal inici de temporada dels visitants que, com avui, han estat a punt de vèncer en múltiples partits, però només ho han aconseguit en un, fa que ocupin la penúltima posició, a nou punts de la permanència, quan queda una mica més de la meitat de la lliga per disputar.

El partit va destacar per la seva duresa i intensitat des de l'inici. Cap dels dos equips va tenir un gran domini, tot i que els locals van tenir més ocasions clares. Passada la mitja hora de joc, el màxim golejador de l'equip del Xup, Sofyan Asakiou, va poder superar el porter local i fer el primer gol del matx. Això va esperonar a l'equip d'Alan Rodríguez que, animat pel seu públic, va aconseguir provocar un penal només quatre minuts després. Albert López no va fallar i va fer l'empat a un, resultat amb el qual es va arribar al descans, tot i que els locals podrien haver marcat més gols.

El segon temps va tenir una dinàmica similar al primer, sense cap equip que tingués un domini clar i amb un joc molt travat. Així i tot, els locals van gaudir d'algunes ocasions de perill i la seva bona defensa impossibilitava que els visitants aconseguissin apropar-se a la porteria de Haouat. Al minut 73, Aitor Mercadal va aconseguir batre la defensa dels del Xup i va marcar el gol que posava per davant als locals, amb un xut des de fora l'àrea que va rebotar en un defensa. Els visitants van intentar reaccionar i marcar l'empat, però la Balconada va defensar amb dents i ungles el resultat i es va endur a casa tres punts molt importants.

BALCONADA: Haouat, Martín, Mercadal, Martinez (N. Cabrera 70’), Sanchez (E. Cabrera 70’), Castillo, Andrade (Sabariego 58’), A. Argudo (Colchero 63’), Guettaf, D. Argudo (Kambi 70’) i Ben Omar. 

PARE IGNASI PUIG: Nahal, El Aitor, A. Maarouf, Escalada (Touil 70’), Mehand, S. Asakiou, S. Maarouf, Gueye, K. Garcia (M. Garcia 70’), O. Asakiou, Abou (Campillos 58’).

GOLS: 0-1 S. Asakiou min 35, 1-1 Martinez (p) min 39, 2-1 Mercadal min 73.

ÀRBITRE: Diego Muñoz. Va amonestar els locals Martinez, Guettaf i D. Argudo i els visitants K. Garcia, Escalada, Mehand, El Aitor i O. Asakiou