El Covisa Manresa fa un bon partit a La Nucia, però no pot evitar perdre contra el líder

Tot i la derrota (7-4), els manresans es mantenen segons a la classificació, amb dos punts de diferència sobre el Mataró, a la penúltima jornada del a primera volta

Els Covisa Manresa no ha pogut evitar la derrota al camp de La Nucia, tot i el bon partit que han fet / Mireia Arso

Jordi Badia Perea

Hi ha alguns esports en què el resultat final no explica prou bé el desenvolupament del partit. És el cas del futbol sala. Tot i que no es pot afirmar que la victòria de l'Sporting la Nucia sobre el Covisa Manresa per 7 - 4 sigui injusta, no reflecteix la igualtat que hi ha hagut entre el primer i el segon classificats del Grup 3 de la Segona Divisió B de Futbol Sala. Amb aquesta derrota, els manresans veuen com els alacantins se'ls escapen de 4 punts, tot i que es mantenen en segona posició, que és l'objectiu principal de la temporada regular, ja que els donaria la tornada a casa en la primera eliminatòria del play off d'ascens, amb dos punts d'avantatge sobre el Mataró.

El resultat final s'explica per tres factors clau i un moment. Els factors que han inclinat el marcador a favor de la Nucia han estat, primer, el seu millor jugador Roberto Tobe Belope. L'hispano guineà ha jugat, entre d'altres, amb el Caja Segovia i va ser campió de lliga i copa amb el Movistar Inter, la temporada 2011-2012. Segon factor, el seu porter Kilihan, no tant per les aturades sinó com a cinquè jugador. I tercer, la falta de precisió dels manresans en la passada final, especialment a la segona part en què no han pogut aprofitar un parell de contracops, almenys, en situació d'avantatge. I el moment han estat els dos darrers minuts de la primera part en què la Nucia, amb un parell de contracops, se n'ha anat al descans amb un 4 a 2 tan favorable per als seus interessos com excessiu i injust pels mèrits que havien fet els homes de Paco Cachinero.

El Covisa Manresa ha sortit valent i ha anat a buscar la Nucia al seu camp, amb la voluntat de demostrar perquè hi arribava imbatut i amb unes de les millors estadístiques de tots els equips de les tres màximes lligues del futbol sala espanyol. Malgrat la pressió i alguna recuperació a camp contrari, les ocasions més clares les tenien els alacantins. Kilihan actuava tot sovint de cinquè jugador, cosa que donava superioritat als locals. A 15:33 pel final, Tobe, que tot just acabava de sortir, ha fet l'1 a 0. I al cap de 10 minuts, Kilihan ha sortit de la seva àrea, s'ha internat entre els jugadors del Covisa que cobrien les seves marques i abans d'arribar a l'àrea ha clavat de punxot el 2 a 0.

No era un resultat injust. La Nucia tenia més ocasions i més clares, i jugava amb una agressivitat major. De fet, a 8: 27 per al final, ha comès la quarta falta, quan els manresans encara no n'havien fet cap. Era una segona falta molt dura, que li ha costat l'expulsió al jugador de la Nucia, Iker Benítez.

El Covisa ha aprofitat la superioritat numèrica per fer el 2 a 1, obra d'Aarón. I mentre els manresans s'ho han començat a creure, als alacantins els han entrat certs dubtes. A 6:37, han fet la cinquena falta, quan encara el Covisa no en tenia cap. I a 5:32, quan el Covisa més dominava i tenia tancat la Nucia al seu camp, ha arribat l'empat que s'han fet en pròpia porta en tallar la passada d'Aarón.

A partir d'aquí, el partit s'ha obert. Les ocasions s'han multiplicat a una porteria i l'altra. I ha estat un altre cop Tobe qui ha marcat les diferències, aquesta vegada en aguantar la pilota en el pivot per deixar-la franca a Óscar Ruíz que s'incorporava per la dreta. L'hispà guineà no marcava, però condicionava completament la defensa del Covisa. A 53 segons, en un altre contracop, la Nucia ha castigat el Covisa amb un 4 a 2, marcat per Juanito, que semblava tan excessiu, com difícil de remuntar.

La segona part ha estat força semblant. Si de cas, els de Paco Cachinero han sortit amb un plus d'agressivitat, de manera que a 18:06 ja havien fet dues faltes per cap la Nucia. Per uns moments, ha semblat que els de la Marina Baixa tampoc volien perdre aquest marcador i a 16:29 l'han empatat a 3, al preu de patir la segona expulsió per doble amonestació de Castell, i haver de jugar amb inferioritat. Aquesta vegada, el Covisa no l'ha pogut aprofitar.

Buscaven els blanc-i-vermells, avui vestits de blau cel, el tercer gol que els fiqués en el partit. L'han trobat a 8:36, amb un xut de lluny. Hauria pogut ser el moment del Covisa, però al cap de 30 segons, Tobe ja havia tornat a posar dos gols de distància, en una jugada aïllada que no semblava que hagués d'acabar dins de la porteria manresana. La Nucia havia tornat a moure el porter per crear superioritats i li havia sortit bé, potser perquè als de Cachinero els ha faltat un punt d'atenció defensiva. Probablement, ha estat un segon moment decisiu del partit perquè els manresans tenien la pilota i jugaven a camp contrari.

A partir d'aquí i fins al final, el Covisa ha tingut les seves opcions d'acostar-se al marcador un altre cop i tenir esperances d'empatar el partit, però s'han trobat davant d'un equip amb ofici, amb jugadors d'una qualitat individual que, probablement, és superior a la categoria en què estan, que han sabut fer el camp gran per anul·lar la pressió dels manresans i marcar el 6 a 3 (5:53) i defensar-se sense passar gaire angúnia la sortida del porter jugador a 5 minuts del final.

Resultat final no del tot just per al Covisa Manresa, que no obstant es manté segon a la classificació i conserva intactes les seves aspiracions d'acabar en posicions de play off d'ascens, si pot ser entre els dos primers, tot just abans d'acabar la primera volta a casa contra el Club Natació Sabadell el pròxim 13 de gener.