El futbol sala de Manresa aporta gairebé la meitat dels jugadors a la selecció catalana

5 dels 12 futbolistes que defensaran Catalunya a la fase prèvia del Campionat d'Espanya Sub-16 són del Covisa Manresa o bé hi han jugat

Fitxa de la convocatòria de Daniel Rodrigo per la selecció catalana sub-16

Fitxa de la convocatòria de Daniel Rodrigo per la selecció catalana sub-16 / FCF

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

El Covisa Manresa és un referent del futbol sala català, i no només de la Catalunya central. Ho és perquè el seu primer equip milita a la tercera divisió del futbol sala espanyol i és un dels equips candidats a pujar a la segona divisió. I, també, perquè els seus equips de la base atrauen futbolistes d'arreu del país i perquè nodreix de manera àmplia la selecció de Catalunya.

Així, fins a 5 jugadors dels 12 convocats per a la fase prèvia del Campionat d'Espanya sub 16 que s'ha de celebrar entre el 26 i el 20 de desembre a Burela i Viveiro, a Lugo, són del Covisa Manresa o bé hi han jugat. S'ha de tenir en compte que la selecció catalana només escull un màxim de 3 jugadors per equip, de manera que el futbol manresà hi aporta el màxim possible de manera directa i dos més a través d'un segon equip, en aquest cas el FC Barcelona.

Es tracta del porter Daniel Rodrigo, de l'ala Eric Dorado i el pivot Edgar Ballesteros, que compleixen les seves segona, tercera i segona temporades al Covisa Manresa, respectivament, i de l'ala-tanca Josep Domènec i del pivot Sirius Coll que fins a la temporada passada jugaven al club manresà.

A més, el fet de ser un club de referència del futbol sala català s'evidencia en la procedència d'aquests jugadors. Així, Daniel Rodrigo és de Puicerdà, Eric Dorado d'Olesa i Edgar Ballesteros de Castellar del Vallès.