Bàsquet/Lliga Femenina

El Cadí es manté dues victòries per damunt del descens un cop descartada la Copa

La derrota contra el Girona de divendres (59-72) pot ser una bona pedra de toc de cara a l'eliminatòria europea de les properes setmanes

La baixa de Júlia Soler està sent important per al Cadí

La baixa de Júlia Soler està sent important per al Cadí / Agustí Peña/Sedis Bàsquet

Jordi Agut

Jordi Agut

Ja sense l'objectiu de la Copa, totalment fora de l'abast després de la derrota de divendres contra l'Spar Girona (59-72), l'objectiu del Cadí la Seu a la lliga se centrarà, primer de tot, a fugir de les places de descens. El penúltim lloc continua quedant a dues victòries després de la derrota d'un altre Spar, el Gran Canària, a la pista del Movistar Estudiantes (68-55) aquest dissabte, però l'equip afrontarà l'últim partit de la primera volta, en la jornada unificada de dimecres a la pista de l'Araski, que també té cinc victòries, amb la intenció de transitar amb més coll per la competició de la regularitat.

De la mateixa manera, el partit contra l'Spar Girona ha pogut ajudar a extreure conclusions de cara al doble enfrontament de l'Eurocup Women que els dos equips mantindran el 10 i el 17 de gener. L'arribada de Roberto Iñiguez a la banqueta de Fontajau ha semblat esperonar un conjunt gironí que, amb Laura Antoja a la banqueta, no estava fent un bon any. Per al Cadí, caldrà millorar la posada en escena, ja que el 7-21 del primer període és un llast massa gran per poder-se superar.

Alhora, el domini gironí sota les cistelles, amb Regan Mararity i Marianna Tolo, autores de 38 punts entre les dues (més de la meitat que tot el seu equip), ha de ser aturat d'alguna manera. El Cadí confia, un cop apresos els errors, de mostrar la cara de la primera fase de la competició europea per plantar més cara que en aquest partit. També serà important poder recuperar el concurs de Júlia Soler, que està trigant més del que s'esperava per recuperar-se de l'esquinç al turmell dret que es va fer a la pista del Castors Braine. Els punts de la gironina són molt importants per al combinat de Fabián Téllez per mirar de tenir més armes, i més en tres setmanes com les que venen, amb dos partits en cadascuna d'elles.