Motor

Torrallardona pren la tercera posició en el pròleg per arrencar ben situat la cursa

El camió del bagenc és el més ben classificat dels nostres en una jornada inicial que no computa per a la classificació general

Torrallardona, Van de Pol i Van den Brink, en el moment de la sortida

Torrallardona, Van de Pol i Van den Brink, en el moment de la sortida / Dakar.com

Agències/Al Ula (Aràbia Saudita)

El camió Iveco de Mitchel van den Brink, Moi Torrallardona i Jarno van de Pol ha estat el millor, entre els nostres, en la jornada inicial del Dakar, un pròleg de 27 quilòmetres que no tenia conseqüències per a la classificació general, però sí per agafar posicions de cara a l'arrencada real del ral·li, la d'aquest dissabte. El vehicle en què viatja el bagenc només ha estat superat per dos dels altres favorits, el guanyador de l'any passat i excompany d'equip seu, Janus van Kasteren, i Ales Loprais, amb 45 segons de diferència entre tots tres.

La jornada de divendres era prendre contacte amb tots els territoris que es trobaran els participants en el Dakar, ja que en molt poc tram d'especial s'ajuntaven trams de pedres, com els que es trobaran des de dissabte, i de sorra. Complicat extreure'n conclusions, més enllà que tothom s'hagi tret els nervis del damunt i ja hagi obert foc.

En la categoria de camions també competeix un altre participant de casa nostra, el sasserrenc Marc Torras, que acompanya els andorrans Albert Llovera i Margot Llobera. El primer dia han estat 26ens.

Un Audi per començar

En cotxes, els nostres pilots han quedat gairebé arrenglerats. L'igualadí Armand Monleón va amb el brasiler Lucas Moraes dins del renovat equip Toyota. Han arrencat quinzens, sense els escarafalls del seu company Seth Quintero, debutant a la prova i que ha estat segon. Moraes ja té l'experiència de l'any passat. El primer dia, en la lluita entre els Audi i la resta del món, els alemanys s'han apuntat un triomf parcial en les mans d'un especialista de ral·lis com el suec Matthias Ekström. Les grans estrelles s'han reservat.

El guanyador de la primera etapa, el suec Matthias Ekström

El guanyador de la primera etapa, el suec Matthias Ekström / Dakar.com

Just darrere de Moraes i de Monleón s'han classificat Nani Roma i Àlex Haro, amb el Ford i una mica més avall, entre els trenta primers, Isidre Esteve, en un dia en què era més important no perdre que guanyar res.

En buguis. Gerard Farrés i Diego Ortega han fet cas a allò que van dir de prendre's amb prudència les primeres jornades i han estat onzens, just per darrere del vehicle d'Edu Pons i del nargonès Jaume Betriu, el darrer dels nostres representants. En motos, victòria per al valencià Tosha Schareina abans de la primera etapa, la de dissabte, amb una especial de 414 quilòmetres entre volcans.