Loeb marca el ritme en una igualada quarta etapa del Dakar

El francès s'ha imposat després de superar per poc més d'un minut el líder Yazeed Al-Rajhi i el qatarià Nasser Al-Attiyah

Sébastien Loeb durant la cursa d'aquest dimarts

Sébastien Loeb durant la cursa d'aquest dimarts / Europa Press

EFE

El francès Sébastien Loeb (Prodrive), que somia a aconseguir el seu primer Dakar, ha guanyat aquest dimarts en la quarta etapa del ral·li dels ral·lis, una etapa de 332 quilòmetres cronometrats que ha servit perquè el de Qatar Nasser Al-Attiyah (Prodrive) ressorgís, acabés tercer i entrés en la lluita de l'espanyol Carlos Sainz (Audi) i el saudita Jazeed Al Rajhi (Overdrive Racing) per la competició.

El pilot francès ha assolit la seva primera victòria en aquesta edició amb un temps de 2 hores 36 minuts i 2 segons. Inicialment, Al-Attiyah semblava tenir controlada la cursa, després de dominar tots i cadascun dels trams, però el final se li ha complicat i ha acabat arribant a la meta en tercera posició.

Per davant seu hi ha aparegut Al Rajhi, que ha consolidat la seva primera plaça en la general en afegir 14 segons de diferència respecte Al-Attiyah, que ja és tercer, i 3 minuts i 40 segons sobre Sainz, que, no obstant això, manté la segona posició.

La baralla per la general sembla que se centrarà en les pròximes jornades en aquests tres pilots, el saudita, el de Qatar i l'espanyol, que estan en menys de dotze minuts de diferència en la general. Tot i això, tant el francès Sébastien Loeb (Prodrive), que continua somiant amb el seu primer Touareg, com l'incombustible pilot francès Stéphane Peterhansel (Audi) i el jove brasiler Lucas Moraes (Gazoo Racing) continuen lluitant per guanyar el campionat.