VÍDEO | Així va ser l'estrepitós accident que va deixar Gerard Farrés sense opcions al Dakar

El camió del neerlandès Pascal de Baar va registrar en directe l’incident, que no va provocar danys físics al pilot manresà, ni al seu copilot, Diego Ortega

Imatge d'arxiu del Can-Am de Gerard Farrés

Imatge d'arxiu del Can-Am de Gerard Farrés / Can-Am South Racing

Jordi Agut

Jordi Agut

Gerard Farrés va perdre dimecres totes les opcions de guanyar el Dakar quan era líder en la categoria de SSV. A poc més de vint quilòmetres de la meta de la cinquena etapa, el seu Can-Am va xocar contra una duna i va bolcar. Un pilot de camions, el neerlandès de Tatra Pascal de Baar, va ser testimoni directe de l’accident, ja que va tenir lloc davant seu, quan Farrés l’estava avançant.

De Baar explica que “estàvem arribant a la meta, faltaven uns 20 quilòmetres. Un bugui ens ha avançat. Tenia molta pressa, no sé si havia d’anar al lavabo o alguna cosa així. Ens ha avançat però llavors ha picat contra una duna i ha donat la volta cap a la dreta just davant nostre. He hagut de frenar molt fort perquè ja hi estàvem a sobre, d’una altra manera hauríem passat per damunt seu. Ho veureu a la gravació, ha estat terrorífic”. L'equip del neerlandès va enregistrar l'accident del pilot manresà, que ha compartit a través del seu perfil a X (abans Twitter) en les següents imatges:

El pilot neerlandès segueix dient que “m’ha hagut de calmar durant vint minuts i llavors he pogut seguir fins a la meta”. En la gravació es veu com demana a Farrés si es troba bé. El manresà va haver d’esperar molta estona a la pista a ser auxiliat i va arribar a la meta de Shubaytah amb quatre hores i mitja perdudes, a 30 minuts del límit de temps, i amb totes les opcions de podi liquidades. De tota manera, ha pogut sortir en l’etapa d’avui, la primera part de la marató de 48 hores prèvia a la jornada de descans de dissabte.