FUTBOL/PRIMERA CATALANA

La UD San Mauro s'imposa al FC les Borges Blanques i aferma el seu lideratge (2-0)

Els montbuiencs mostren la seva solidesa, signen la desena victòria i es consoliden en el primer lloc

El golejador ‘maurista’ Èric Compte Copoví ‘Copo’ va encarrilar el triomf amb aquesta canonada

El golejador ‘maurista’ Èric Compte Copoví ‘Copo’ va encarrilar el triomf amb aquesta canonada / OSCAR BAYONA

La pressió per les victòries aconseguides pels seus principals oponents en la lluita per assolir la primera posició final i certificar l’ascens a la Lliga Elit no va tenallar els jugadors de la UD San Mauro. El conjunt de Santa Margarida de Montbui va sotmetre el competitiu FC les Borges Blanques (2 a 0) i va afermar el seu lideratge en tancar la primera volta de la competició. Els mauristes van afrontar el partit contra la formació de la capital de les Garrigues sabent que, dissabte, la UD Sant Juan Atlético de Montcada havia golejat el CF Igualada (3 a 0) i que, ahir, al matí, el FC Martinenc s’havia imposat en el derbi barceloní al CE Júpiter (3 a 1). 

El tècnic de la UD San Mauro va haver d’encarar el partit contra el perseverant FC les Borges Blaques amb les baixes del mig centre Marc Enríquez (per sanció) i del mitja punta Franco Nantez (per raons personals). Aquest fet va propiciar la inclusió de l’exjugador del FC Vilafranca Sergi Escofet a l’equip inicial.

L’agosarada pressió que va plantejar el conjunt lleidatà al terreny de joc de l’oponent va generar algunes precipitacions en els amfitrions a l’hora de bastir el joc ofensiu. Malgrat aquesta circumstància, els montbuiencs van disposar de dues oportunitats abans d’adquirir avantatge a l’electrònic. Un defensa va impedir l’anotació de Sergi Escofet sobre la mateixa línia de gol i Adrià Xammar va aturar la canonada d'Èric Compte Copoví Copo. El golejador va materialitzar la segona ocasió de què va disposar. La defensa visitant va refusar erròniament l’enverinada centrada de Javi García des de la dreta i Copo va rematar a gol de forma inapel·lable (min 27).

Els lleidatans van gosar discutir la possessió de la pilota als anoiencs durant els primers quinze minuts de la represa. En aquesta fase del duel, els futbolistes de la UD San Mauro van deixar palesa la seva maduresa i capacitat de sacrifici per superar un escenari futbolísticament molt dificultós i Caleb Martínez va impedir dues vegades el gol de la igualada. Ja en el tram final de l’enfrontament, Sergi Escofet va sentenciar el guanyador del duel (min 88) i Arnau Puentes va estar a punt de transmutar la victòria en golejada. 

LA FITXA TÈCNICA.

UD SAN MAURO. Caleb Martínez; Javi García, Albert Masegosa, David Baraldés, Hicham Karrouch; Bernat Benito, Otger Sastre; Adri Caballé (Ferran Puche min 73), Jordi Aribau, Sergi Escofet (Arnau Puentes min 84); i Èric Compte Copoví Copo (Dani Vargas min 87).

FC LES BORGES BLANQUES. Adrià Xammar, Pau Fací (Tarik Fillali min 78), Sergi Arnau Quintillà (Youssef Ouelkobaa min 46), Marc García, Àlex Álvarez (Sergi Arroyo min 78), Marc Álvarez, Joel Casals, Joel Guitart, Eloi Gras (Pau Suñol min 46), Òscar Imaz i Jordi (Gerard Torrelles min 46).

ÀRBITRE. Juan Antonio Trejo González (Delegació de Girona), auxiliat per Guillem Gou Marly i Jordi Ruiz Juanola. Va amonestar els locals Bernat Benito (min 33) i Albert Masegosa (min 41) i els visitants Marc García (min 29), Pau Fací (min 69), Jordi López (entrenador)(min 77), Pau Suñol (min 87) i Youssef Ouelkobaa (min 90).

GOLS. 1-0 Èric Compte Copoví Copo min 27 i 2-0 Jordi Aribau min 88.

ESTADI. Municipal de Santa Margarida de Montbui.