El VAR regala al Reial Madrid una remuntada davant el cuer

Hernández Maeso i el videoarbitratge van xiular un penal inexplicable en el primer gol blanc, van anul·lar un gol a l'Almeria i no van xiular mà de Vinicius en la jugada de l'empat

Redacció

Es mesurava el Reial Madrid a l'Almeria en un dels partits més desequilibrats de la Lliga. 42 punts de diferència entre un equip que només ha perdut un partit a la seva casa i un altre que no ha guanyat mai fora del seu camp. Però el futbol és tan imprevisible que als 38 segons ja guanyava l'Almeria al Bernabéu després de marcar Ramazani després d'un mal passi de Nacho que els visitants van rendibilitzar.

Els blancs venien de caure en un partit agònic en Copa davant l'Atlètic en el Metropolità, l'únic lloc en el qual ha mossegat la pols com a visitant aquesta temporada. Se sumava a aquesta pròrroga la càrrega de la Supercopa, per la qual cosa va sorprendre que Ancelotti tragués un equip tan titular davant el cuer. I a això se sumava que era una hora intempestiva per als blancs, les 16.15. Però ni l'avís de Carletto amb un onze tan titular va servir per a activar als seus jugadors, que als 22 minuts van veure com l'Almería disposava d'una altra ocasió clara. No apareixia el Madrid i el cuer s'animava posant més actitud que futbol.

0-2 al descans

A la mitja hora la graderia xiulava als madridistes, Ancelotti esbroncava als seus i Garitano es desvivia en la banda corregint als seus. Un partit incòmode per a tots. Especialment quan en el minut 42 Edgar enganxava una volea per l'esquadra de Kepa, dos tirs i dos gols encaixats, que deslligaven l'empipament monumental del Bernabéu i el cabreig d'un Ancelotti que s'havia equivocat en treure al seu onze titular, totalment desgastat.

Llavors va arribar una segona part que es va convertir en ruleta russa. I l'àrbitre, el jove Hernández Maeso, es va animar a participar en el circ en el qual es va convertir el partit. Carletto va tocar a sometent amb Brahim, Joselu i Fran García. Jugadors més elèctrics i menys titulars per a deslligar el partit. I ho va aconseguir, amb la complicitat del col·legiat que va ser més temps al VAR que al camp i en el qual si es van jugar deu minuts van ser molts. El cabreig de l'Almería va començar amb un penal inversemblant que Bellingham va convertir en el 1-2 per una mà complicada de veure obviant de pas una falta clamorosa de Rudiger. Un penal que Garitano no va deixar de protestar en tot el partit.

El VAR, al rescat del Madrid

Després el VAR va anul·lar un gol a Arribas, que hauria estat el 1-3, per una falta en l'inici de la jugada a Bellingham que va ser clar i que l'àrbitre no va assenyalar per a complicar-se la vida després acudint al videoarbitraje per a anul·lar-lo. I va seguir el' teatrillo', l'empat a dos de Vinicius es va omplir de suspens per una possible mà del brasiler en la jugada. La banqueta de l'Almería estava a la vora d'un atac de nervis per la vergonyosa direcció del partit per part d'Hernández Maeso.

El partit sense cap i a estirades per les aturades es va convertir en un setge dels blancs davant un Almeria tan enfadat com contrariat en veure com havia perdut l'avantatge del primer temps. Joselu li netejava els centrals a Bellingham, que arriba i arribava sense punteria. Confirmant que l'anglès en els últims partits està fora de si, emulant a Vinicius ho discuteix tot i es fica en guerres que no són la seva. I això acaba per distreure-li del joc, alguna cosa que Ancelotti li retreia des de la banda una vegada i una altra. S'ha convertit el Madrid en un equip mandrós davant rivals menors en els quals ha d'elevar el compromís i l'actitud, així ho demostren les victòries per la mínima davant l'Alabès i el Mallorca i ara Almería.

Els onze minuts de descompte van prolongar l'agonia de l'Almeria per a concloure amb un gol darrer de Carvajal que li donava el triomf al Reial Madrid que havia estat rescatat pel VAR davant un digne Almería que va merèixer més i va marxar molt enfadat del Santiago Bernabéu per l'actuació d'Hernández Maeso, que va convertir al videoarbitraje en el millor còmplice dels blancs. Quan el col·legiat va xiular el final, era complicat saber qui estava més enfadat, si Ancelotti amb el seu equip o Garitano, que va acabar expulsat, amb l'àrbitre.