Bàsquet/Copa del Rei

El Tenerife amarga la festa de l’Unicaja i s’enfrontarà al Barça (83-91)

Els canaris es prenen la revenja de la final de l'any passat a Badalona i deixen l'amfitrió fora de la competició

Doornekamp, màxim anotador del partit, celebra un triple amb Marcelinho

Doornekamp, màxim anotador del partit, celebra un triple amb Marcelinho / Aitor Arrizabalaga/ACB Photo

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

El Lenovo Tenerife ha amargat la festa de l’Unicaja Màlaga i s’enfrontarà al FC Barcelona després de vèncer per 83-91, en la segona semifinal d’aquest dissabte a partir de les 21.00 h. Abans, a partir de les 18.00 h s’haurà jugat l’altra entre el Reial Madrid i el València Basket.

Va tornar a ser un partit d’igualtat portada al màxim. L’Unicaja se’n va anar al descans amb un lleuger avantatge (49-45), després d’un festival anotador en el primer quart (26-26).

Les alternatives es van mantenir fins que els tinerfenys van aconseguir marcar una diferència important de 6 punts a 1:51 del final. Els nervis i la responsabilitat de jugar a casa i ser els clars favorits, van pesar en els jugadors malaguenys. Amb la derrota, es compleix una de les màximes de la Copa del Rei que diu que l’equip amfitrió no aconsegueix mai, o gairebé, proclamar-se campió.

En el partit, va destacar el jugador del Lenovo Tenerife autor de 25 punts però, sobretot, d’una sèrie de 6 de 6 triples que va a estar a punt d’igualar Epi, Andy Toolson i Kostas Vasileiadis que, amb 7 triples, són els màxims encistelladors de tirs de tres en un partit de la Copa ACB.